[保險]宏利邊份危疾最好?

32 回覆
1 Like 4 Dislike
活躍人生保定心愛一家保?
好煩惱
永遠都係揀agent唔係揀plan
認真問
有冇得直接同公司買唔經agent
銀行
冇話唔得嘅,不過錢既然agent 都賺左,點解唔搵個人跟,有咩都佢搞哂先,依啲都係睇人多過睇plan,plan你自己睇清楚,問清楚,了解好哂就得
直接同公司買就無人跟?
咁點claim?
AIA果個agent幾好 但宏利既住院保比較好啲 所以都係想簡返宏利
兩個唔同plan 黎,一個係買個人,一個係買埋屋企人,但屋企人只保cancer。

所以suggest 你買活躍,心愛保費貴好多,保障又不是多好多。搵你個agent解釋俾你聽

PS. M記agent
唔經agent 買唔會平左,梗係搵agent 買,起碼有事有個人幫你填表
多謝你答覆
因為個agent叫我買一家保,佢話活躍唔包嚴重危疾個額外兩次保障
通常好黑仔先會中咁多次/復發,中咁多次,其實個人都死得,未必用到咁多次
你有無話建議邊個危疾plan最好 同埋保額幾多會比較好
唔該你啊
孤兒單都起碼有個人問
可以聯繫我親戚,做左20年。全家都做保險,佢話將來佢退休之後,d 野佢d 仔女跟,應該唔會變孤兒單

https://t.me/Roy68
你親戚就係你
只係透過我,比佢contact 你,我點可能將佢contact 貼上黎,比佢鬧死
呢D野問你個agent,佢應該比較明白你情況
係活躍人生
宏利來講性價比最高係佢
同埋羊毛出自羊身上
保障埋父母癌症,保費就貴返係到
如果主要用途都係想保障自己危疾的話活躍人生會適合你多啲
30歲,50萬保額,心愛貴6200一年,今日睇過
我自己都未run illustration 去睇
不過其實宏利plan從來都唔係睇價錢,係個公司服務質素好
我幫人做索償成個流程好順暢同埋成班人個感覺係好有禮貌
axa就真係好似前世斬咗佢全家咁,claim錢齊報告都玩野係度拖時間,好彩最尾搞得掂如果唔係真係屌到佢臭
巴打係做邊間?
但宏利廣告最弱,近乎0 ,早排同同事講開話周柏豪好似有代言保險公司,知唔知邊一間,點知講左好耐先記得原來是宏利,自己公司。

弱到連自己agent 都唔記得

AIA 果邊聽我上司講呢排好混亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞