如果大灣區搞得好 港獨會唔會有機會進化成嶺獨

33 回覆
19 Like 16 Dislike
口號:大香港主義 含併大灣區

打住飛機先 講講正題

所謂大灣區如果唔好好利用香港優勢(獨立關稅地位)係注定失敗收場
唔係改咗個名叫大灣區就真係會有大灣區嘅功能
大灣區唯一可行方法就係跟香港揾食
令大灣區得到香港相同地位
喺大灣區大片土地實施一國兩制納入香港領土

嶺獨可能性?
其實大灣區內全部都係粵語區域
本身大陸打壓粵語啲人都嬲嬲地
同聲同氣又有人本身搞緊獨立
真係有機會join埋一份

開post目的:
陷入八奇思維領域 引起各方猜忌
無論大灣區失敗定係成功
甚至進化成嶺獨都係我哋所樂見
我都有諗過 點解唔可以倒番轉 我地轉出去
仲有傻西到今日,都仲咁睇重支那種DNA????
陳雲咪講過囉,俾人當精神病.
唔會
連登仔連自己人都屌
近有隔離post(分分鐘係下一個留言
遠有澳門台灣

連登仔係冇"合作"呢個概念
on99,同民主回歸有咩分別?到2019仲會相信支那畜牲?
如果中国搞得好,港獨會唔會有機進化成大中華好
首先你要諗對方的下一步....
納入香港咪大把地方住囉
on99,同民主回歸有咩分別?到2019仲會相信支那畜牲?
如果中国搞得好,港獨會唔會有機進化成大中華好

如果嶺南地區行香港法律納入香港管治
香港作為粵語文化核心進行粵語文化大交流
點樣都同北佬150洗淨香港有好大差別
事關北佬係唔識粵語
嚟到香港亦唔會學粵語融入香港
嶺南地區嘅優勢就係有共通語言
納入香港咪大把地方住囉

啱呀,首先喺大灣區整返啲方便新移民家庭團聚嘅房屋
醫療方面,香港知名大學可以喺大灣區設立分校
原香港人有香港本地優先使用權同埋有大灣區優惠
新移民必須喺大灣區住滿三粒星先有資格進入香港本島生活
咁已經解決香港現在好多方面嘅爆煲問題
納入香港咪大把地方住囉

啱呀,首先喺大灣區整返啲方便新移民家庭團聚嘅房屋
醫療方面,香港知名大學可以喺大灣區設立分校
原香港人有香港本地優先使用權同埋有大灣區優惠
新移民必須喺大灣區住滿三粒星先有資格進入香港本島生活
咁已經解決香港現在好多方面嘅爆煲問題
咪即係城邦論香港接管鄰近城市

大灣區唔咁搞可以點搞
唔通好似上海咁
上海都冇辦法走私咁多嘢出口
雖然依樣冇咩可能!
但我想變成美屬嶺南!
其實有冇可能?

應該對美國好大價值, 無論係經濟定係軍事用途!

經濟用途就係 有豐富嘅自然資源, 而且有港口, 好容易接通唔同嘅國家!
軍事用途,可以鉗制住中國!
而且可以增加係東南亞 嘅影響力!
雖然依樣冇咩可能!
但我想變成美屬嶺南!
其實有冇可能?

應該對美國好大價值, 無論係經濟定係軍事用途!

經濟用途就係 有豐富嘅自然資源, 而且有港口, 好容易接通唔同嘅國家!
軍事用途,可以鉗制住中國!
而且可以增加係東南亞 嘅影響力!

美屬好難咁大片土地
接管香港都成問題
on9同大陸佬合作打大陸佬都比你諗到

共同語言同樣被欺壓
粵語人有機會聚埋一齊都唔反抗就冇機會反抗
但佢地個思維都係大陸佬 你明唔明
就算佢哋撐都係撐粵語 唔係獨立

共同語言同樣被欺壓
粵語人有機會聚埋一齊都唔反抗就冇機會反抗
但佢地個思維都係大陸佬 你明唔明
就算佢哋撐都係撐粵語 唔係獨立

所以#10我話香港作為粵語文化核心進行粵語文化大交流
都納入同一片土地你唔交流點知有冇相同想法
你改變唔到上面d人既垃圾思維架
同潛入警隊改變警隊一樣咁on9

潛入警隊唔係改變警隊
而係人人都有支善良的槍
可以點樣用就唔知啦
你改變唔到上面d人既垃圾思維架

但查實粵語人口一直都係受香港文化影響
睇港劇睇港產片聽廣東歌唱廣東歌
香港同嶺南地區最大隔閡在於網絡城牆
如果要行大灣區政策納入香港範圍就必須拆除城牆
咁樣文化先會正式流通
不過結果會點就好難講
澳門都係用we7講煲冬瓜
你醒下啦屌 連香港人都做唔撚到團結 有分黃藍 近小小既澳門都同大陸冇分別 你想大陸佬企你果邊 冇可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞