CA/ACO招聘(70) - 柯華田,我愛你

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
一年加2000?
嗚 連in都冇得in
可以,唔需要
https://csradar.com/pay-scale
早幾年真係未必會肯報aco
但個時食個麥記可能都要6,70蚊
巨無霸指數
好似每幾年就會有人工檢討
到時如果aco overpaid出面場市咁高
會減番人工
好似係
感謝
深夜offer 春 順便呻下

做左銀行狗兩年多D 近排工作環境以及人事關係
既轉變 開始做到心淡 自己既performance開始差左 撈得好hea 愈來愈想走 叫春次數愈來愈多

公司裡面So far老闆都照住我 但人事方面就開始愈來愈閪 本身間行大家都幾和諧 因為某D人事同埋policy既變動 唔同stream開火次數比以前多 最難過既係有幾位睇住佢地大既junior同事開始有種心態就係一係你死我亡 或者攬炒既心態去做野 我都明做呢行要aggressive在所難免 不過大家同team唔洗去到咁盡既 自己又無力去改變大家既關係同工作環境

今日同女友講下份工 如果轉工 又或者有幸收到CA offer但要減成半人工你會點睇我佢答:「唔緊要 有我同你捱 你做得開心就夠」聽完呢句好撚感動 句話雖然簡單 但係咁既心情聽到呢番話心情係難以言喻

自知自己無咩料 又想有份穩定既工 餓唔死 work life balance 經濟差果陣又唔會俾人炒就好了 所以將寄望擺左係CA身上 好彩入到既話慢慢做上去(利申: ACO skill test炒左 無得in

鳩嗡完 2月頭in 過多2水都無份疊埋心水等大榜結果 繼續做份閪工算

祝各位巴打絲打快點收到offer 有in既順利過關 有offer既入到好位
D錢拎去旅行好洗好多
等我朋友仲驚緊 佢又無咩時間追post
唔該曬
有諗過 但做緊果間算係最大果間 唔憂做 福利好 假多 不過做到狗咁 入到既話最終目標都係想考返ACO 錢少左但搵得返既 最緊要穩定

我11月中雙併ST 打字應該岩8-9成 World Excel 應該得一半 果陣都諗住收曬皮 點知一月收到email 有CA in
其實點解1定要局限搵返政府文職,可以試下其他政府工
你CA IN男女男房
[/quote]其實點解1定要局限搵返政府文職,可以試下其他政府工[/quote]

試過考過其他officer rank 衰final in 又有 筆試都有 能力有限 唯有退而求其次啦
女女女
女女女唔係最多offer咩 係咪你太高學歷怕你做唔長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞