Boundary Prima/Errant 入坑區(2)

595 回覆
5 Like 1 Dislike
Yes, 唔知淘寶有無代替品
佢條帶鬆緊都好快好易
我拎腳果陣除條帶都快
想要佢logo就買原裝囉
我見到以為得我嗰個無, 嚇到
有條帶好似真條方便好多, 依家塞落水樽位硬係唔太啱咁
話說,呢兩日係youtube 睇唔少errant 的評價片,鬼佬好似無乜用過佢黎載相機😂,8、9成都只係當佢daily bag / back pack 咁評。
佢定位本身就係 EDC Backpack w/ camera gadget extension. 唔同 Prima System
上一次支benro用左7年都未爛
訂咗mk2、raincover同條帶
raincover買Decathlon啦38$
同我走咗轉旅行,有d感想
1. CB-1真係好細,頂盡我都係裝到a72+28-75+1018,但要拆鏡分開放同一定要拆曬d間格,所以長鏡唔洗諗要買MK-2
2. 一定要裝CB-1/質爆個袋先可以撐挺個袋先好睇
3. 裝咗CB-1好難落拉鏈,建議用磁扣算
4. 個袋有啲凹落去嘅裁剪位好易痴塵
5. 有啲唔滿意佢側面個磁扣好易自己扣返埋,開親尾袋閂返又要解開個扣(可能我懶
6. 佢背面個勾成日甩出嚟
無留意不過都訂了
1. CB-1係細左d,但機連鏡係得,同埋折1個魔術貼就可以,即係1機鏡+1鏡。
2. 呢個岩,放左鏡會墜,我等緊mk-2頂住佢,同埋mk-2可以折哂d間格當空間用。即時拉〇唔到其他內膽代替到mk-2,真係岩岩好fit哂
3. 你有無用cb-1條m巾?我覺得條鏈易拉
4. 呢個係,解決方法用水洗一洗
5. 好少將拉鏈拉去扣果邊 除非唔拎野 佢原意係防盜
6. 我個勾勾左第2格到 都可以
6. 邊度第2格
cb-1條m巾係指咩
有塊長條野去整個邊
心口果條帶已經唔見咗其中一邊
點用
頂起cb1 條邊
除左背面
個弧面咪用塊M巾頂起
貼落下面個魔術貼度?
有冇人買嘢 想夾單
如果要決胸扣易跌呢個問題
一係扣上一格(巴打提供)
一係好似我咁屈個扣
另外,覺得背面個磁扣阻住開野,其實可以將佢zip係背位痴貼到,打得開的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞