(廉航)想問搭香港快運3人去程可唔可以淨買20kg3人份?

55 回覆
5 Like 20 Dislike
可以
最近搭過
不嬲都係咁買
4個人都係買兩個去程行李share
係咪同一張單先可以share
3月頭, 買60KG ( 7個人 寄8件行李)
快運成Q日冇人寄艙,怕hand carry唔夠位到主動問人免費寄艙制唔制
快運狗都唔屌
係,勁搞笑
可以咁做,但3個人應該都爆

揾個喼囉上機啦
未遇過
有幾肉酸, 搭得廉航都係為咗平, 咁豪就國泰啦
成日有,不過都係見佢地向有小朋友 老人家優先
一齊check in就得
利申:試過
你3個人去買一個20kg行李
D行李就掛晒落買行李個人名下
理得你其他兩個人分幾多張單
明白,謝巴打
20kg除3,每人得6.7kg
7kg都唔夠,你hand carry上機都得啦
7kg以內,20寸箱可以上機,半蚊都唔使畀
一定得,個個都係咁做,一齊check in 一齊寄

你理撚得人cheap 唔cheap, 又唔係無比錢r著數,又唔係輸打贏要。

利申:啱啱去完,60kg 6個人 3個gip
出國旅行最忌好心幫唔識既人帶行里。 隨時死左坐成世都唔知乜事
可以 我成家去時去程只係得我買20kg 寄運曬成家。回程就夾埋買左成90kg
會錯意 自
緊係得 唔過20kg就得 佢限高個啲係一件計
其實大多數航空公司都係計k數
唔係計件數 計件數通常飛去美加先會咁計
即係話你唔係飛美加 你攞幾多件行李係唔會count你
係計總重量 所以如果你20kg 分開每件2kg 都可以 前題下你要自己攞得返

利申 飛雞 成日啲人買到成箱攞上機 都塞爆左問點算
不嬲都係咁買uo唔限件數只限重量

例 2人去關西 喼中喼去 2人4喼返
出發一個買30 另一個0kg share
回程就各30

例4人去清邁
出發一個買30 其他0
回程 買2個30 2個0 (唔記得2個30 定3個20便d
都會睇埋大細

你兩件大到死但唔超重都唔得嘅
你每件唔過佢size 同加埋唔過佢重量就ok

158厘米/62吋 (長+寬+高)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞