49吋電視揀samsung定sony好?

55 回覆
6 Like 126 Dislike
第一次自己揀電視求教
Samsung QLED Q6F定係SonyX9000F?
去睇過好似samsung柔和d,sony 鮮明d

係咪兩部都可以用app? (eg:Netflix)
同埋播到自己hard disk d 片? (eg:mkv檔)

Samsung
Sony
索尼日本
三星韓國
除左呢樣呢?
我都諗緊
我揀左samsung 曲面
係咪可以裝app, Netflix?
咁多人俾負評投sony
幾多吋都揀Sony
巴打請問點解?
sony畫質好d定係冇咁易壞?
因為行Android
samsung電視唔係行android
sony 一定
你出街睇samsung啲聲好似sharp啲,但你放係屋企日日睇的話sony啲色自然啲舒服啲
Sony電視機行android可以裝app 裝個kodi乜戲都有得睇
第一次聽呢個問題
我阿婆都知一定係sony啦
Thanks 巴打
其實而家屋企用緊sony 43吋最低階果隻
但發覺插自己既hard disk去電視諗住睇戲
佢係會搵唔到hard disk入面d片咁
其實係咪要下載d咩app?
我怕49吋 X900f都係咁
Hard disk定usb
Usb 頭果種外置硬碟
以前用電視係LG, 一插usb落去,
佢會自動detect到入面所有folder圖片音樂
而家43吋sony唔得係咪我要裝d咩app
部電視detect 到harddisk 嗎?
如果電視detect 到harddisk同有files,裝個player ,如 mx player 就自動搵到音樂同影片。圖片就另外一個圖片app 吧。
通常同價位睇spec就會係Samsung 抵啲,但產地、質素、軟件個人對sony感覺好啲
搭單問下panasonic既電視好唔好?好似好少見人提
韓國內膽貼sony Logo
vs
真韓國內膽
一定係sony
嘥撚氣啦,啲電視機全部大陸做,貼咩牌子都一撚樣
大陸牌子2千幾人仔有部4K HDR 55吋電視
公司sony made in japan24小時長著, 開左4-5年都冇事
買電視只買mij sony
49吋以上一定sony,佢粒處理器業界最好
推薦x90f,有100hz,
samsung呢部49吋量子點重係行緊50hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞