渣打app 更新 QR Cash 攞錢

102 回覆
53 Like 2 Dislike
ATM 部機有個掣係00
有NFC唔用走去左QR code
喺美國住,入左張debit card 去apple pay,平時就咁用apple pay就攞到錢,勁方便
算係咁喇
nfc一黎唔係所有手機有
如果行nfc 又要測試埋兼容性
現階段用qr code咩機都display到
已經算有突破
期望hsbc/hs都可以盡快有依種服務
iphone用唔到nfc
病夫銀行好似好多年前已經可以無卡提款
Apple Pay ATM card
SC 本身張ATM cars 已經入到Apple Pay

喺美國用左好耐,好方便
唔會有nfc 太多bugs qr code係未來
冇錯 加上有d豬西又走去拎$10咪左撚住哂
外國一早可以係個 App Generate 個 Cash Code .. 掃都唔洗掃重可以比個 code 人自己係 ATM 拎錢 ...
NFC唔係部部機有
今朝用左 真係快好多 同有返sms提示 好爽
我個 reply 咪寫咗ATM 有 00 制囉

咁嘅然 ATM 都可以有 00 制,點解個 App UI 唔加個 00 制呢?
反而要改變用家/一般人嘅習慣思維, 變成 禁 10 = 1000
若果想避免D 人輸入 10 蚊 20 蚊,咪 UI 彈 Alert 囉
東亞都有無卡提款, 又係 gen code,可以 send 個code 比其他人拎錢
好感動以後唔洗再驚彈卡(次次入卡前都要抹下磁帶同晶片至唔彈)
個app 都仲未更新睇信用卡賬單時候, 如果用外幣簽賬, 會show 外幣個價, 唔係兌換完港幣個價。

我投訴過渣打, 都沒改善
仲叫我上番web 版睇
真係想我用外幣找數
你夠覆蓋指紋位咩?
成件事好反智
超快
渣打終於百屌成才
股東感到安慰
女人點算?
精液安全D,龜頭都有機會比人切落來
做下功課先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞