有冇絲有興趣學空中吊環?

54 回覆
3 Like 6 Dislike
打破傳統
冇所謂,夜晚就OK
有興趣一齊學
pole dance
純粹覺得hoop好特別,我見到有啲可以試堂,可以試吓自己鍾意邊個多啲,你玩開pole dance實好快pick up到
跑步做gym咁悶,玩下啲特別運動唔好咩
玩完pole dance好大力
Aerial yoga輕鬆pick up
邊到學 一齊
精蟲上腦
主要個頭無事就算,人大左頭髮長返D就無事
大把鬼妹學 強身健體形象又健康
係香港人部分人思想仲係好守舊
pole dance = 淫 唔正經
要嘗試欣賞每項運動
唔夠手力玩唔玩得?!
絲我都想學 請問會唔會好難
留tg傾?
得,覺得少香港男仔想玩呢樣運動姐
我諗初學唔會學啲高難度嘅,又有導師係隔離,唔會好似你講咁唔安全啩
呢個都幾多人玩,但hoop正啲
你玩開pole dance果到有無開班?
aerial yoga香港都有幾多,但aerial hoop相對難搵
童年陰影喎
@ulala_ku
簡單講下pole dance 見大家都有興趣想知
Pole dance 分成pole tricks同exotic
Pole trick: 在pole上用身體夾住 離地做唔同動作
Exotic: 基本上係舞蹈加上pole floor動作較多

需唔需要大力?
- 岩岩開始學冇咩力,因為會用剽某些好少用的肌肉。但練耐左會變有力
痛唔痛?
- 有心理準備開始時會幾痛,會用大脾內側,格甩底,膝頭後面夾pole,但習慣左會好啲
瘀?
- 因人而異,有啲人天生易瘀,都見過有人成身瘀、我自己就會瘀細細撻咁
難唔難學?
- 如果本身有core 有肌力的話,學起上來好易pick up,如果冇的話就要比啲耐性慢慢練
- 開頭做到的動作唔係太多,有時又會好痛,都好多人會放棄,但忍過左就好好多,會做到啲難啲的動作同冇咁痛
利申:只係學左一年幾 都仲新手上路 如果有專業人士請指正,如果有興趣學都可以揾我介紹我個老師,佢教得幾好,冇收利益,自行決定

同埋呢個係hoop post, 請繼續講hoop

我老師都有hoop班
D 根好硬 玩唔玩得
定你地通常都有d yoga 底?
無敵風火輪!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞