中國官方炸毀全球最高「滴水觀音」像 網友直呼「根本伊斯蘭國」

142 回覆
423 Like 8 Dislike
其實觀音好似唔係佛教。。。
聽聞真傳佛教係冇任何神佛。。。
係南傳有釋迦文佛(已入滅)同彌勒菩薩(未來佛),至於觀音等等菩薩則要北傳先有,但不論何派都相信有天(神)
現代人先應該用科學觀,唔會信d神神怪怪
整習近平像

之前有個巨大毛澤東 好似

金色毛澤東坐馬桶
係觀世音菩薩,佛教點會無菩薩
習種呢隻小學雞真係好小器
共匪百無禁忌,文革做唔少啦
連登仔突然變迷信撚
China aren’t really communist at all though other than in name. They haven’t been since the late 70s. Right now they’re one of the most capitalist countries in the world

除了名義之外,中國根本不是真正的共產主義者。 它們自70年代末就沒有了。現在他們是世界上最資本主義的國家之一

除了名义之外,中国根本不是真正的共产主义者。它们自70年代末就没有了。现在他们是世界上最资本主义的国家之一

最識得剝削既就係大陸閪,到底佢地邊度黎既自信覺得自己生活係一個好好既環境
黎到香港仲串柒柒咁,如果唔係大劣無限陰司紙,然後再燒畀班賤民
你估真係咁多錢收地起豆腐樓 ? 起完又拆黎刷GDP ?
大陸狗永遠都係支那畜生垃圾賤民蝗蟲

大陸閪文化 偷呃擄騙搶
口技世界第一 東莞三十六式
問做雞 誰與爭峰
論外交 有睇周星馳都知啦 嘴炮呀!
屋企煮飯引致霧霾 仲可以防激光
有毒氣體對人體無害
除左騙子咩都假
紙皮豬肉包,頭髮豉油,地溝油,黑心蛋,豬瘟腸
知唔知點解有大頭奶粉呀!
因為大陸閪普遍智商低下
而腦一般同頭既呎吋成正比
點知食完都係朦撚一堆!
仲要有班傻閪唔識欣賞
你估呢啲国家特產邊度都食到咩
走黎食人地既奶 啪人地既針 拆人家庭搶人屋企

渣住本垃圾国護照就屌人要人認中国人
又要仆住搶其他國家護照
死磨爛磨 面皮無限厚 到班畜生拎到
即時又扮愛国 話做中国狗最好
要其他人繼續做隻中国狗要愛国
所以話中国支那賤畜蝗蟲真係幾撚恐怖
無人格無人性唯利是圖
玩個人崇拜 當個小熊維尼係皇帝
做哂太監宮女爭住奶
丫,我唔記得左
中国係最無骨氣既地方,打亂種
滿漢明清乜撚族都有
不過呢 都係中国狗,何必分那麼細

一句 中国又贏呀!
觀音邊度佛教
夠薑炸左大埔個丫
觀音唔係佛教咩
台灣聖嚴法師走去日本讀完博士都係修觀音法門
請問唔係佛教係咩教?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞