twitter公佈禁止兒童性剝削除包括外觀似幼女正太的圖片都bam

60 回覆
2 Like 31 Dislike
Twitter新公布的「禁止兒童性剝削」政策
https://help.twitter.com/ja/rules-and-policies/sexual-exploitation-policy

規則
無論你有沒有表現出對兒童性剝削的意圖、觀賞、分享、提供連結
只要你張貼的媒體中所描寫的未成年者成為二度受害者
或是發表助長、讚美兒童性剝削的內容、會致使兒童成為受害者的內容
上述一切行為都被推特所禁止

適用範圍:
政策中所指未成年意指未滿18歲者
所謂助長兒童性剝削的內容包括但不限於以下所舉之範例:
- 以視覺描述未成年者的露骨性行為、性暗示
- 以圖畫、電腦或其他形式製作的寫實描繪來表現未成年者的露骨性行為、狀況
- 張貼刊載有兒童性剝削內容的第三方網站連結

推特亦禁止以下行為:
- 對兒童性剝削的妄想、對該行為的助長
- 表現出想獲取兒童性剝削內容的慾望
- 對下述行為募集同好、進行宣傳、表現:
‧與兒童的商業性行為
‧以性為目的藏匿、載運兒童
- 將露骨的性圖像寄送給兒童
- 與未成年者進行露骨的性對話
- 以鼓勵或脅迫的方式向未成年者索求露骨的性圖像、要求性服務
- 將兒童性剝削受害者的姓名或照片公開

處置方式:
違反兒童性剝削相關政策的使用者會立即永久凍結帳號
並且禁止該人未來再次申請推特帳號

參考已知

事實上中女似幼女露隻鮑都bam

合法成年女人已bam
舊帳

@kamosu_kamosuzo

新帳

‪@minaduki_miri ‬
以圖畫、電腦或其他形式製作的寫實描繪來表現未成年者的露骨性行為、狀況

即係二次元圖畫都唔得?又迫害毒撚
跟聯合國做法
屌佢個廢閪聯合國做大事唔撚識,搞埋啲九唔搭八野
圖形都唔得
鬼佬is on9

連蘿莉bba都唔比了
萬年蘿女角
禁得好

d 二次元成日畫未成年靚妹根本係痴線、變態
畫多d 中女好過啦
成年女人樣似都禁
邊度有寫?

我見#1 係講 未成年
問題係有幾個賣幼女風都bam

歐美人睇東亞同南亞人都會覺得係幼女..變相佢亂bam都得
你都識講 “幼女風 ” 啦
幼女 = 小朋友 囉
睇身體都識分啦呱!

我絕對支持 ban “幼女風”
你無得定義到

高中生同大學生都bam仲有咩睇

講緊18歲以上真人
twitter都bam了
冇寫,樓主9up
上面已經post咗有個「幼女風」嘅成年cosplayer畀人bam咗
唔中意睇幼女,但係咁樣玩法根本生安白造
Ban左犯罪率一定升
就係因為有二次元既圖令大部分人有得發洩先唔搞現實細路
抄post
有實例
有冇圖示意
人妖定獸娘
係咪少咗用pixiv
tumblr之後到twitter
Pixiv出左收費先睇到之後咪多番人畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞