(要掟西瓜)等bmpcc4k討論區

38 回覆
1 Like 0 Dislike
想問訂左既巴打等左幾耐
你等左幾耐至有貨
10月中到依家
Pk la... 我11月
可能第二代出果時就有貨嫁啦
到果時訂第二代咪出第三代交貨... 賣樓花咁...
真係派左好少貨... 今次高少少iso見得人... 好評過ursa mini... 係usb-c 駁ssd connect會有問題,而家有firmware 好似fix左問題...
仆街 一月先訂 你地係邊度訂
我個人認為 呢部10K左右價位係for小團隊拍攝,用兔寵+mon+follow focus,有需要就要埋個gimbal, 其實都已經足夠有餘
有10bit Pro res 422後期發揮真係好好玩,此終佢定位半專業級,日常拍vlog就唔洗諗,但平時得閒出去影下風景,街頭b roll下都幾好玩
我用開bm, 之前又租過呢部,所以操控無太大問題.... 畫汁好過上一代好多,同ursa mini 4.6(apsc)差唔多...有12v 輸入可以直插v mount, 配鐵頭個籠ok, 因為膠殼粗用實爛... gh5同bm試過夾唔到色... gh5就真係係一部好機... 畫汁一定bm比較好...
佢個Lt 422已經濕過5d4 footage... 10k送埋da vinci 我都覺得好抵... 以前ursa mini所有缺點我都接受... 如果再出ursa mini, 希望個芒係上面加個罩當viewfinder用就perfect
天長
呢個成日發生... 多數搵黑紙圍
壞係最麻煩... cs係星加坡... 水貨要寄去果邊整,bm好處係你report番,佢firmware會更新... 我一直有用5d3加ML,用佢既iso, wb同溫度監控... 但得1080 25fps無彈性... bmpcc4k做B機對我最岩用
不過買得bmpcc4k都唔影相架啦
淘寶smallrig啦 加多左好多野
Smallrig d野其實幾抵用,芝士板同手抽最抵玩,但今次d配件鐵頭出得好d, 價錢唔貴... 唉... 最攞命唔知幾時先有機返
鐵頭個set好撚型
11月係hardback訂左,佢話有件parts冇貨所以出唔到貨
頂唔順已經買左xt3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞