(live)毫冇plan過之走堂去沖繩

343 回覆
65 Like 31 Dislike
26號飛
睇天氣見到20度左右 陰天,帶衛衣會唔會太誇張
潛水鋪啲人好好,車返我地去車站(車站行去海灘大約15分鐘)

一個似係老板嘅男人,自稱台灣人,但普通話有明顯日式口音,有啲難聽,日文就完全native水平,佢不斷撩我哋講嘢,但講嘅大多同潛水有關, 睇得出佢真係好鍾意潛水 以興趣為職業真係好幸福....

另外仲有個台妹同韓妹,韓妹英文勁我好多皮 影相又不斷叫我smile ,毒L唔識扮pose,除咗 之外就毒自企係原地......

本來仲研究緊外星文站牌,架車就突然到了,依加返那霸,有任何放題推介請出招

非常多車,郁都郁唔到,仲要唔開冷氣
終於返到,有任何放題推介請出招
去得沖繩搵島料理啦
食肥豬肉
即係嗰啲標榜咩沖繩料理嗰啲?

係,味噌肥豬
沖繩麵同苦瓜你要試下
兩樣都好食
肉如何

沖繩唔知咩麵, 喂明明係東坡肉同魚片頭 魚片頭一啲味都冇,東坡肉唔錯

爭鮮lv,飯一夾就散

呢舊肉幾正
肉類唔多, 但質素已放題嚟講都算幾好
潛水潛左幾耐
多唔多魚

繼續上圖, 開始飽了

好飽, 唔錯
有冇台妹同韓妹相

呢間嘢係2樓,地下有招牌

要除鞋,環境都企理
埋單連税3200yen左右, 佢包埋酒在内嘅任飲放題,性價比高

終於嚟到今晚酒店, 地理位置都唔錯

大鄉裡,第一次見房裏面有間智能電話 ,仲以為可以要控制全屋電器, 我想得太美好了

間屋環境都唔錯,缺點係冷氣比較弱

落樓下一睇,原來有間全家, 宵夜呀我來了

開始做嘢, 唔知做幾耐呢
冇,去潛水點帶手機

附圖 可惜今日因為大浪,唔可以去深水嘅地方潛

呢度啲水好清,沙灘沿岸就已經好多海洋生物

成日想像潛到幾十米深, 然後望返上個水面,隱約嘅太陽光照射住周圍, 然後身邊好多海洋生物,然後成個人好輕,咩都唔駛諗,今次叫勉強感受到呢個感覺啦

(死肥毒L睇完碧藍之海嘅漫畫同動畫,對潛水嘅美好想像)

早晨, 等陣仲要返去了

通常死刑犯臨死前嗰餐都特別豐富,因為想你安心上路

但通常因為太大心理壓力 ,食唔落去,我雖然唔係死刑犯,但都開始明白

around2,食飽安心上路,返黎做狗

出發去機場了
Lived
香港歡迎你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞