8萬BUDGET 買車

91 回覆
3 Like 30 Dislike
好撚有錢吓話
係咪又自稱10萬一1個月
又無十萬咁多既
夠養2架車供樓同養埋條女有錢剩囉
好撚老實啦一開頭無諗過追住你黎辱
同埋的確依家舊款is幾萬有部
好多mk仔買番黎裝哂D淘寶野上去 手車又串 你有偏見好正常
你笑鳩我咪算
但你搬哂D prius出黎笑鳩人就真係好撚無品
動力無野改 咪改下外觀 玩車就係咁嫁啦
成個日本都咁改 唔通成個日本玩車既又係kai子?
咁玩K car啊 玩vip style啊 D honda啊 S2000 裝大尾翼又係on9仔喇wo
根本玩車就係個多元文化 本身香港改車都慘到閪
仲要有你呢D撚樣
反醒下啦
完全同意
想點改咪點改
最憎d人話「掉錢落部xxx度不如掉落部yyy度點改點改」
每個人鍾意野唔同 你理得我點改 部車又唔係你既
唔影響到人咪得
係啊師兄
成日見到D fit仔重改仲貴過車價
但人地落山快到曉飛
又有好多人買架rx7改幾十萬
但改完都係無A45快
唔通我地又要去笑人喇wo
根本值唔值就睇自己
再者香港地玩車既人都唔多 又成日受打壓
自己人都唔撐自己人走去笑鳩人
就係呢D老鼠屎搞到個文化落後日本幾十年
改乜
拎d錢直接買部A45AMG
都屌打什麼康打 is250
又靚又快又溝到女
咁我有架ttrs
但上手送埋保養大plan
問過audi改小小都會唔保我
我本身有架is250
將鋪改裝癮擺落架is
有咩問題先 我改既野都係想佢好渣D姐又唔係扮咩超跑
想快我抬2gr都係7雞包工包料
直接320匹啦
又或者賣鳩佢換架A250上stage1/2都有250匹啊
但我試過唔鐘意啊麻
渣A45/A250 咪又拎係比人話mk
要挑骨既咩車都有得挑
玩車最緊要自己鐘意
錢最緊要洗得開心有效果 咪得囉
得罪講句
講得呢d野既有幾多個真係有車
GOLF GTI MK6
唔該巴打講咗咁多關於is250 嘅嘢俾我知,我約咗睇幾部,其中有一部都係跟住你大慨咁改。
係比較之下,原裝brake 同 頭6尾4 分別太大
同埋係同車主對話入面,有加料係架車上面的確係精神啲。

另外,巴打你點睇新出果款vland led 頭燈?
如果你講vland led既
你應該係搵緊06-10既250
要留意翻有幾個通病

06-08用跟歐盟用環保物料
門版錶台會溶膠 好似雙面膠紙咁痴下痴下
當年係有recall 最好簡部上手翻廠換左既
同埋有D 06年開始有滲漏 如果你諗住渣1-2年就賣/劏既話可以唔洗理
但如果想keep既就最好貴小小都簡部無漏無盛
打開車頭簡部乾乾爽爽
D電線膠唔會霉霉地既
再上架驗車都應該無死

面vland led頭燈係有型 加唔小分
但留意翻佢係無轉向燈影既 所以裝左會著code
你介意既可以cut左個fuse佢 咁就唔會著
驗車應該都過到但以防萬一最好睇下上手有無留低原裝燈做後備
不過如果金錢許可唔係渣黎翻工既可以考慮下is350
段段有力 250既話你要識控制踩油門既角度同善用加減波
唔好好似D turbo車咁一野踩最深 佢會懶醒幫你 一轉轉幾個波
因為is250傳統6AT波箱轉波好撚7慢 等佢轉波都輸隻車位
但亦都因為係6AT波箱 所以好撚耐用 我本人未聽過is250壞波箱
Ching上次壞咩多,想入手335
我算閪黑
我同親威一齊互用 樓上樓下 唔知我手車閪定佢閪
我地各有一架車 1架 07 320i 1架335
果陣都十年車
320水貨 親戚買翻黎唔識野壞過 水喉 雞脾裂 油低漏油 油壺漏
最後個壓力去到中缸漏 同燒機油 (尾有白煙)
車房都叫佢咪撚整拿拿聲放翻出去
車低底巴同車架既連接位生銹(薯片咁,日本車主應該住海邊)
7萬3買翻黎3萬4賣比車行

335i就小弟既 我未熱車唔會過2千轉 12萬公里淨係換下D油封
水管 漏油 最貴係水泵 玩得335i 就要長期睇住水溫做人 成10年車都老老地 渣車最好順住踩唔好成日燈位地板油 順住上到80打後你點踩都得
同埋架車力大 上10年車架都有疲態 留意翻底擔杯士呢頭果頭汁都可以成雞

養佢預翻1年1萬零去做下維修 補強,有相熟車房既可以掉架車比佢望望
一接翻黎全車大汁,如果唔係幾個月整一整 隔幾個月整一整 你會覺得好撚煩!
寶馬係一架好撚好玩既車,亦都係一架好需要操心既車,
你要當佢係你條女咁,佢發脾氣果陣要感覺到,自然就唔會變大問題
果D漏油唔理唔整既 久而久之就好大問題
如果你接受到以上問題 而你又有基本汽車認知 可以玩下,
但如果係自己first car 乜都唔識就好似我親戚咁一頸血
thanks ching
想入手335都係諗住玩一年半年,已經有部代步腳車
漏油開蓋整都一定㗎喇,係怕一野死左副波箱/水泵
二手十萬八萬有㗎咁好玩既車其實真係好抵,但係未遇到一㗎精精神神
波箱好睇上手隻腳 相比bba下寶馬較少獲波箱
不過好老實 玩得馬仔係玩寶馬精神 同埋玩到上335已經脫離買餸車級別
極少什麼買比老婆渣啊 假日家庭車啊
大部份車主都係死忠 玩埋情懷 335既極限性又大 分分鐘操成年都未發揮未摸透
唔似A45你一跳上去就摸得清楚個底
配合以上因素如果車主架車精神爽既 肯定唔會放 因為賣左又好難搵翻架咁抵又快又好灣既車
就算放都一定唔會同D漏油馬價錢齊睇
所以一係無人放 一係有獲氣唔想整所以放 除非咁岩預到個無位泊車局放哈哈
最怕係D remap完,改過副偈
盲目為咗上匹數既改法
同埋335都手數偏多
唯有再努力下等
又或者等得黎已經儲到錢買m2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞