[扮工好悶]返緊工又冇野做嘅不如入黎吹下水(268)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
你對我有冇興趣ne
忍笑忍到我痴晒線
家有嬌妻點啊
我都無
2月23日 (六)
多 雲 , 有 幾 陣 雨 。 天 氣 清 涼 。
做左咁多年人, 識落唔少朋友, 咩階級既都有少少, 但中產/高產可能屋企教得好, 好多時覺得同佢地相處舒服, 亦多數見唔到會LABEL人, 自己圈子班高產朋友夾玩夾傾夾食就可以玩埋一齊. 反而生活中最鐘意笑人果班一般都係班無咩實力但又餓唔親果班, 心目中隨意數得出, 但不限:

低級公務員, 不學無術, 逗萬頭起薪笑人唔識諗長遠, 番工第一日己經簡設自己升二級, 用十幾二年後頂薪打飛機, 總係鐘意人地知自己係公務員, 其實大把人做幾年高過你頂薪.

市區公屋仔, 笑班坐新界置業同租樓既人, 成日真心笑九你有牛, 又講到俾佢自己簡一定唔住/買/租, 開聖人MODE認真同你討論話唔明點解要買新界咁但自己戶口連保升半價都買唔到.

自戀上車族, 買樓上車愈來愈難, 今時今日無屋企加持下買到間保升之流既樓其實都唔係容易, 但亦因為唔容易部分成功達陣既人會開始自戀, 成日問人點解唔上車, 對一班無需要既人大放感言, 點解?俾我?如果?之後, 日後50年打算運用既財技都講埋, 好驚人唔知自己有實力. OK其實人地唔想知.

低級工程撚, 食正土木工程條水阿豬阿狗入職有2萬起跳, 經常對住班乞食科/有難處既人真誠討論, 真心真意表示自己唔明點解萬幾蚊既工都有人做.

佣金撚, 一朝得志,如果問佢地點成功, 多數都係唔明D人點解要讀大學, 大學生起薪同看更一樣無咩大不了, 再用高8度既聲線同大家講應該把握機會. 同你講下窮人壞處多, 完全無營養.

大概諗到咁多

呢段野幾正
食飯食食飯
顏藝之淵
又J my wife
駁唔到
又邊個
我堅定芽亞里黨
明星對決我覺得普普
俾帽你戴
agger冇之前咁好睇
頂佢 P3 唔XL都咁大部既
google完, 原來仲大部過7+
plus我都已經覺得太大
點解轉型咁鬼難,なくで/ない九百幾種
咁大部
終於星期五
忙到仆街
無得單手撳電話
要抱住黎玩
plus已經好難單手,仲要再大部
sony新機比例21:9

好似電視機遙控咁實好好揸
乜行龍脊好劇烈咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞