南洋商業銀行推DC超級英雄提款卡 冀降平均客戶年齡至50歲以下

232 回覆
11 Like 409 Dislike

近年超級英雄電影廣受觀眾歡迎,南洋商業銀行趁開業70周年,宣布與美國知名漫畫DC「正義聯盟」合作,推出兩款銀聯提款卡,並以經典英雄人物作主題,冀吸納年輕新客戶。

南洋商業銀行副總裁梅月嫦指,該行的客戶平均年齡目前為50歲,希望透過推出新卡和一連串優惠,將該行的客戶平均年齡下降至50歲以下,期望主題卡發卡量能達最少5萬張。

大專生月供存款金額最低僅500元

南洋商業銀行特別為大專生提供推廣優惠,在2018年9月1日至2019年3月20日期間,正就讀大專院校或畢業不多於兩年的畢業生,到任何分行開戶,可享月費豁免、月供股票和存款優惠等。其中,月供存款12個月港元年利率可達2.28厘,每月供款金額最低可只供500元。

南洋商業銀行展示兩款超級英雄提款卡的設計,全新客戶在推廣期內成功申請可獲贈超級英雄的精美禮物。(區嘉俊攝)
南洋商業銀行展示兩款超級英雄提款卡的設計,全新客戶在推廣期內成功申請可獲贈超級英雄的精美禮物。(區嘉俊攝)
DC
冀降平均客戶年齡至50歲以下
咪撚戇鳩啦
好柒
50歲
可惜張卡都好老餅
唔搵一塊?
仲以為係DCU, 本身睇開DC卡通個批而家都已經唔後生啦
好核突😂🤣
張卡7能到
MCU個張都還可以,呢張真係柒到唔敢拎出嚟埋單
換過班女先啦
好似渣打咁高質我保證客似雲來
你用你張卡係睇你印乜Q上去的咩
銀聯logo永遠破壞一切
DC動畫
大佬呀真係好柒呀
諗出黎果個係咪on99........
張卡柒嘅程度完全反映管理層老屎忽以為自己看透世事「後生係鐘意哩啲㗎」唔聽意見嘅廢老心態
給論同樓主個名一樣
10/10
近排算好笑既post
好撚old school 真係
同拎住張野班後生已經好格格不入
同渣打果批Marvel 真係冇得比
搞乜鬼見記者唔整間好睇啲嘅房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞