2018 JRE (4)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Fg果年鳩下鳩下去考過到,去到筆試腦塞死左
之後第二年走左去考CI,自我感覺良好,唔知點解group discussion都過唔撚到
我問過CSB...你所講既係正確的...
改試卷只會改一次...個分會比翻各個JRE OFFICER 的部門自行PROCESS 是否INTERVIEW, 幾時INTERVIEW, ...
kill曬未
報全餐咩都未收到
就6點

夠鐘上處刑台
巴打有咩tips分享下? 留tg? 驚騎刧左個post
佢應該想講係咪大圍既有個cut off
合格果啲人先pass比部門去處理

唔洗咁敏感既又
可能有個分之後再睇埋學歷工作經篩黎in

btw eo regret
仲未收到
如果有interview 我一定會好比心機準備 比個機會我
都要做架喇
唔做mt都試下gt
我打算當係eo interview既練習咋
真係唔預會成功
咁可能係因為是否有得INTERVIEW, 除咗睇JRE分數之外仲可能有其他的因素, 例如, 專業資格, 工作經驗... 不同JRE OFFICER 有自己INTERVIEW的非JRE考慮因素...
報左d都冇咩回音 覺得氣餒 本身唔係讀business 報左postgrad已收 本身諗住政府工入就唔讀點知....
收到ALO interview...
想問係group in 先定一round interview?
係呀
gt又好 咩都好
自己份工都要有career path

考唔到政府都可以有路行
sort interviewee 應該純睇 jre 分?
跪求interview
冇咁快呀
我上年5月先收mt offer
入左某個工程TO waiting list 等左接近年半啦
有d頭兩round已經冇下文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞