[A/I][Gen4] Pokemon Go (27) 交友及Q&A係#1

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
今次隻Dialga好易捉,圈又大,又無咁多動作。
屌你無乜練ground
怪力又脆皮
早排堆固咁容易有天氣加乘
升兩野cp就高過晒怪力啦
我果隻都係 唔通
依家仲有冇腕力公園
樓上令我諗起小刺蛋

https://forum.hkgolden.com/view.aspx?message=6565250&page=20

腕力同波克比果堆身份證無三粒星,有既都要禠奪佢,都係低賤大陸仔
Sorry, 一時諗唔起 , 唔怪得呢到個個人講英文

頭Post 雞乸咁大隻字都唔睇, 抵你食負皮卷
Q:我想問呢,皮卡丘伊布胡地肯泰羅臭臭花卡蒂狗凱羅斯快龍拉普拉斯臭泥超夢...
A:冇人識你呢堆咩嚟,想討論唔該用返港式譯名
http://n1.hkgpkm.pw
http://n2.hkgpkm.pw
其實我有睇, 不過真係一時醒唔起, 我都認左錯, 放過我啦好冇

我都係叫小刺蛋, 啟暴龍,
其實已經好耐冇玩, 最近係女朋友玩我先玩返, 我講小刺蛋佢都聽唔明, 有時同佢傾得多真係會混淆左,
btw 我只係玩過紅綠版, 金銀版叫做玩過下但機都冇爆過, 睇頭post原來gen7開始d名先完全冇分別, 新版既精靈對我黎講真係好易踩屎
佢都係提你#1有港版譯音條link可以睇啫

見人講得大陸譯音多係好易混淆,尤其是唔係成日玩嘅人(正傳我都係玩到藍寶石就無玩)
下次唯有check清楚先講野
不過gen1我都熟, 好似背背龍, 沙古拉, 比華拉, 呢d講錯我都接受唔到我自己.... 不過受怪力, 大力影響好自然就諗左都係力字尾
捉到2307 先收工嘛
冇2884都咪拎出黎講啦
黃隊而家真係好弱勢
固只會喺 clear weather 情況下 DPS高過怪力
其他天氣下怪力吊打所有地寵
結論:有6隻怪力已經好足夠
用固原因因為佢捱到下招
尋日我用iv100升爆怪力
閃完第一招dracometeor 閃第2招已經中bug死左
dps低d最多就少一兩個波 講真對我無咩影響
下下補黎補去麻煩咁解
岩岩黃隊爆蛋前五分鐘都比人打左個塔落黎
25%傷先由+1波變+2波
次次十鳩幾人打打鬼到25%up傷咩
除非4-5丁友打就話搏傷害姐
如果唔係真係用固算 死少幾隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞