用wordpress 整左個補習「中介」網 想搵人接手

21 回覆
0 Like 26 Dislike
話說小弟早前同一個partner用wordpress 整左個補習「中介」網,算係一個Prototype黎。但有別於其他中介網咁收費,純粹比個平台人地自由配對增加效率。(其實而家果D所謂中介都係請part time 是鳩旦配比你)
問題係我同另一個partner都冇時間去develop埋落去
所以想睇下有冇巴打有興趣 接手/ 合作搞埋落去 其實呢盤野都唔打算賺錢 純粹開放返個自由既平台出黎 多個選擇比人造福下人群咁
btw 如果真係有興趣可以考慮下用django 寫返個出黎run落去
有興趣留tg 比條link 你 thanks

demo:
open source la diu
@leo_kw
擺上github lo
長期會develop既野用wordpress等如玩自己
wordpress 除左買罐頭theme or 用woocommerce 快起個shop 出黎仲有咩好處 ? 本身有d 興趣玩下,但望到好似非OO 既寫法就頭都大埋
WP本身做出黎就係for外行人可以用罐頭快速起到舊野出黎 但係唔好expect可以改到好多野
做罐頭班人可以靠賣罐頭賺錢

自己做product就由零開始用react vue寫起啦
有興趣
@KingRice

開左個谷 有興趣入黎交流下
wordpress
我都用wordpress整過網
改唔到野 全部要靠plugin
你自己慢慢重寫啦
其實改到既 不過好撚煩 我用woocommerce store front theme黎做個衫既印花目錄 要整到d 印花 可以放係隻公仔人上面拉大拉細同移位 之後改下其他野 例如整login(唔係wpadmin)先睇到成個web 再改下d product係call db搵path 都差不多個幾兩個星期先舞掂 講緊日日5-6個鐘去搞
唔係當初貪方便都唔想用wordpress去做 點知班人見到做到又大貪d加多d function
Agger
所以試緊django
棄左船啦 當prototype都好
不如放上github open source咗佢
好奇搞成點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞