菲林相機討論 33 [扑蛇勿入]

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
又話等緊佢寄
買咗嘅話,個賣家仲有同一套number嘅話
我擔心呢個係scammer
number同一set,1 available
我尋晚msg過個賣家問佢呢幾日有無賣過呢set野
人地答無,呢set one and only

你係無錢買就出聲兼死返出去你個奶post啦
可能人地有幾部放呢
所以我冇買
你要邊款
MP一街都係
M7去仕宏應該有
買左未
未呀諗緊
我唔識影相純想玩下hea影
咁呀是但一部啱眼緣嘅囉
不過至少揀部有測光
唔好柒菇碌咁買部M-A
https://a-la-carte-configurator.leica-camera.com/?lang=en&DEF=definitions_US
MP嚟講仲可以有啲自定option

扑蛇竟然依賴built in light meter
仲以為扑蛇用大錶測光
咁又係,買完MP仲邊有錢買錶
以為你又等賣家寄
你叫佢

同一個number有幾set
好似龍咁威咁
有啲順number,有啲唔順number,有啲同number
奶呢啲咁高級嘅嘢
冇個蛇字旁身都唔夠膽掂
我都等緊李+x比副身家我
等睇扑蛇最後收到一張明信片
新mp body使唔使兩皮
我老豆話菲林Leica 唔扺
佢用mp 240
我都等緊扑蛇中伏
區區40萬對呢啲大蛇來講簡直碎料
佢借財仔架
兩皮...我都想
同佢講數碼奶係on9
菲林奶先係德意志機械工藝嘅究極存在
收手喇扑蛇
再落去比人斬手都似
原來咁貴我之前見m7係ifc Leica store 先好似三皮幾
以為出面買平啲
我自己細個玩過老豆部菲林Leica m唔知第幾代覺得㩒快門咔嚓一聲好得意
而家讀undergrad做補習有啲錢就想買部菲林leica玩
睇黎都係grad之後搵錢買
可能佢淨係問個seller 有冇免運
人地都廢事理個cheap 友買乜直接唔鬼理佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞