36C係咪等於34D?

125 回覆
8 Like 184 Dislike
你屋企無軟尺定係你條女唔畀你度
自己條女咩size都要走上黎問
下圍80
E杯圍差20
上圍100cm
2.54cm=1inch
上胸39吋左右
佢係咪覺得呢個size可以show off條女又瘦又大波
一大班波皮都未掂過既毒撚係度討論
屌我係女人都睇到頭都大埋
唔係mode or median,講緊係公司做辦嘅中碼
即係你買衫嘅M size,佢地多數會用34B做M碼再放其他碼。我只係想講其實34B係幾標準嘅size,唔大但都唔係冇波。
原來係咁,咁係咪應該更加解釋左點解會有咁多75B貨然後又咁多sales中意水人買75B

有冇波呢個就好個人標準既。但以34/75圍作為"標準",真係害死唔少瘦底/骨架細既香港女性。
第一次見0個正評全負嘅回覆
咁36c係咪等於40a
搭單問,有冇絲打知道依家呢個時候邊到有得賣65圍swimsuit
Cup 係計胸圍同胸下圍差距
A: 10 cm
B: 12.5 cm
C: 15 cm
D: 17.5 cm
E: 20 cm
如此類推
下圍一般就70cm起跳 所以有啲bra寫 70B

啲人肥到90咪鍾意厄下自己話數字大=波大囉
數字大係就係睇落大,但大機會係肥婆波囉

你諗下70cm = 27.5 inch
90cm = 35.4 inch
人地下胸圍分分鐘肥過你對波

你個fd咁講都係想扮大波啫
最撚憎呢啲女,無料扮四條
你地成日話圍大只係背厚
但係如果cup數一樣 eg 32d vs 36d
36d出黎ge效果豐滿過32d好多
呢個講法錯唔曬, 但亦唔算啱
bra呢樣野其實好多女人都閒閒地有3到4個日常戴
有1到2個係特別情況戴 (period前後會有漲痛的情況/for瞓教用的 etc)
又有1到2個係為左某件衫的效果先會戴的襯衫bra
咁襯衫bra個cup數/圍數比本身size+/-1都可以做到原來的效果
而有d bra款又少size又難買, 就會將就下買almost size黎襯衫
唔係話完全一樣, 睇落分別唔大啫
32bb 同32b 有咩分別?
認真答你
有聽過,但諗左十世都唔明講緊乜
唔係
咪佢老吹 試著上身你就知完全唔岩
正解
好多男女都誤會
大把著錯晒
170cm 90kg 係咪等於180cm 80kg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞