矯視手術討論區 (2)

475 回覆
1 Like 0 Dislike
角膜夠厚 交聯都唔使 又無錐形膜 做完之後無眼乾 無近視無遠視無副作用 睇野仲清過戴眼鏡
我本身想smile
不過醫生話考消防做lasik 好d
話準d
仲15 16緊
咁lasik啦信醫生
我都想考消防 不過做smile 依家有遠視
我都諗住消防 因為佢話smile未必做得好準 其實廢話嚟 lasik都無話100%準 smile真係唔準都仲可以lasik做增進 所以其實無分別
E字表定係佢㩒電腦個英文數字表?
咁多想考消防既
英文 無數字 近野係塊字牌
係咪幾行數字叫你放14吋距離果張?
我伸到對手最長, 應該唔止25吋遠, 2隻眼單眼都睇到最細果行,
但我睇唔撚到遠野, 3米外就開始朦
呢啲叫近視囉
同埋check有無遠視唔應該伸咁遠喎

呢張野呀? 我強光下隔30吋都睇到
近視唔會睇到咁細粒野,我睇近野好過晒戴眼鏡啲人,我懷疑我手術後遠野對焦有問題
咁又係 咁佢點同你講
醫生話我眼太乾, 我打喊路咇D眼水出黎就會睇到遠野
但滴淚水就唔得
或者唔出街唔玩電話電腦坐係度睇電視就會越睇越清
就完就3個月, 有D擔心成世都係咁撚樣
有冇咩食物食療可以改善眼乾? 我依家成日買藍莓同紅蘿蔔汁飲
omega 3 每日2.5g
依爭鮮果D三文魚得唔得
食到你生蟲應該夠
做增進都只可以用lasik
有 但要睇角膜厚度 都係做lasik
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞