Virtual Youtubers討論區(9)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
部長一日訓得幾個鐘
雖然對遊戲部唔係特別有好感,但都同情佢地
偶像部學力test無諗過大小姐嘅いおり包尾
gongon竟然唔係包尾
包尾一定係佢兩個其中一個
Gongon上集話估唔到相葉頭腦咁好
佢啲asmr
佢本人出開r18 asmr
陽向葵
屌間垃圾公司揸住好牌都唔撚識打
部長連續三季打入PKM世界頭十
涼打入大亂鬥世界top5
晴翔都打入過splatoon2 top500
如果唔係為左整片,晴翔應該可以爬更高
屌 明明每月播放數仲多過絆愛,都可以搞到眾叛親離
支持佢地出走,最好帶埋kokoa走
但17分鐘應該剩係CUT左精華出黎?
想睇晒原片
同埋vtuber 除咗劇本,聲優都好大貢獻
冇佢地咁好嘅演繹
邊會有人睇
啲公司點解唔好好珍惜佢地
日本動漫孽界係咁仆街,同支那人一撚樣
想用最低成本揸取最大利益,佢地4個作為演員仲要自己落手去剪片後製
因為佢地唔係職業聲優就比人壓揸,正垃圾
絆愛都曾經比youtube bam過都爬得返起身
只要game club4人有心,我相信佢地一定可以東山再起
本身就係咁長
但係你要諗下,遊戲部玩game從來唔係重點
佢地係做on9片之後先開始真正紅
可能咁樣先係間公司覺得中之人冇咩所謂要換就換得,加上個社長睇twitter覺d野都係d日企老屎忽既感覺
我估果應該唔會好似後輩間野咁善終
我認同佢地係做on9片之後紅
我都鍾意睇佢地d on9片
但問題係劇本,演員,後製都係靠主力個4個人
無左佢地4個唔止冇左4個演員咁簡單
如果間公司覺得只係換4個演員,再搵人整多個新vr model出黎就可以紅多次
祝佢好運囉
劇本同後製究竟真係靠4個人定係設定依個係好值得深究既問題不過劇本應該唔多唔少有參與
不過如果最後依個經營得咁好既channel最後真係死係自己公司手上真係好sad,
game部仲比人講過係最有vtuber feels既vtuber令到件事更加sad
我相信佢地仲有職員既,但無疑四人眾功勞好大
佢地D整古片全部有講係由自己人計劃既
其他vryoutube既片唔多唔少都有透露過叫staff幫手
但係game club d片好多都講明係自己準備既,甚至東京game show直播
都見到佢地會調較鏡頭,即係說明左佢地係有「導演」既經驗
舉個粟子
前排暗game玩用電擊筆電身體
涼係事前知道曬抽既牌有咩野部位
甚至要電JJ,如果唔係自己計畫既話,我諗無幾多「演員」肯同你玩電JJ囉
レオナ都有
所以好怪
真係唔知お姉ちゃん原來有同佢交流開
game部營運係bilibili出左公告
https://twitter.com/Still_illya/status/1114558731797196801
btw,支持game部集體過檔,比其他人屌都仲話,比自己友咁講法點做落去
bilibili快D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞