日本邊到可以買解鎖機?

53 回覆
1 Like 4 Dislike
香港用到3g都夠

想買部aquos做後備機
日系機多數 ,淘寶買.
香港貴好多.
都話想係日本買
yahoo jp 拍賣
秋葉原
y拍jp 就有,會寫明sim unlock,平香港d鋪好多
日本網購
收3G。。IG LOAD張圖都辛苦
新機應該收到4G㗎啦喎
舊款就得1800Mhz 單頻4G
我手頭上部Fujitsu 15年嗰陣解咗鎖都收到單頻4G
用CSL嘅話3G可能好過4G
我1010
係咪15年之後解鎖要求唔同左? 又話要咩在留者先得
有買過SHARP 203SH UNLOCK左
但結果插香港上唔到網
部機只可用WIFI
咩舖? 平時見BIC CAM無咩平
好似呢個咁即係香港用得?係咪只有docomo出先得?個價係包埋已解鎖?明日就發到貨咁快?其實大黑屋係咪有得現場買

https://www.musbi.net/sys/d/23661222.html
你條Link嗰部寫明SIM Free機,即係本身無鎖
但係中古機嚟㗎啵
你去現場買最好問清楚
日本啲中古機其實係咪keep得好好
https://www.musbi.net/sys/d/23658799.html

即係好似呢個ss品全新SIMロック解除済就最好?

呢個網站有得現場買?

定係去bic camera/ 大黑屋都有呢啲野買
𠵱個網係網購網站
,你想即場買中古機就去大黑店同大相機即場睇啦,但係未必啱你心水,行多幾間

我手頭上有部Sharp SHF32 係樂天Rakuten買嘅,寄去轉送倉再寄嚟香港
但係本身有鎖,16年尾去日本先去AU鋪頭解鎖。不過𠵱家唔知仲肯唔肯幫非購買者本人解鎖。
thx
𠵱部用唔到香港4G 同無Play Store 嘅摺機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞