FujiFilm討論區 (38) 我要買XT30 !

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
聽聞支鏡光學質素幾好,想平平地買嚟用

如果同以前 XT1 配XF35 比,邊個對焦慢啲
新手想入坑,諗緊x-e3 23mm kit / x-e3 + 16.4 / x-e3 + 18mm餅

一向用開Ricoh GR2 snap, 23mm 驚唔慣個angle 唔夠闊,但係16mm 又好似小小重咁

餅鏡18mm 大家點睇?
P.1 有XF14 vs 16 vs 18
大家覺得peak design slide lite 好唔好用?
會唔會好易甩?
好用,唔易甩
收xt20 key set, 留tg

其實我前提係想keep 得住Ricoh gr2 個種快攝既感覺。18 既畫質同速度係咪都俾到個種感覺我?今日上showroom 無叫到人俾我試塊餅
xf60肯定慢啲
再上
我以前叫佢拎XF56 同1655狂試
我都用過GR同fuji
快攝一定係GR,Fuji係做唔到GR個種快

Gr可以單手開機再按快門。
Fuji你要一隻手開機一隻手除鏡頭蓋。
呢度已經淨好遠
想問問h1係咪有支外置燈跟埋?係咪雞肋
唔用鏡頭蓋咪得
咁你最後選擇左玩咩?點解?而家掙扎緊,想聽下其他用家點揀同原因

部GR2而家開始唔係好滿足到我,雖則我而家仲日日袋住佢
不過xf60 真係靚

有xh1防震加持幫倒手
而家暫時無用相機影相,有部XE-2擺左係度。本來想入GR3,但見佢無閃光燈、勁能上好似又無大突破,所以都會入返支Fuji鏡,用返部XE-2。
從來唔用

不肓係貪方便

gr 便攝點都好啦
人地賣點黎
等gr3
回贈之後
連支GW-03 都唔再compatible, 看下畫質同埋防震點先啦, 我個人不太抱厚望
f8 set 超焦距咪快
屌周圍都冇晒35 f2銀色,一係就勁貴
今日去試1.4同2,1.4 拉風箱真係唔多接受到
咁鍾意銀色?
想入xt3銀色,既然f2有銀鏡揀想一set match返
我XH1 kit買有跟
但未試過用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞