台灣歌手張韶涵再遭父母指控不給家用棄養父母,曹西平支持張韶涵:給家用是垃圾傳統

132 回覆
580 Like 6 Dislike
關個舅父撚事咩
遭棄養 當自己係貓定狗?
仲有遺失的美好
我又唔明點解當年會玩死左張韶涵 搞到佢名聲跌成咁

就算d傳媒幾仆街寫到佢老母點樣扮慘法
但個老母個邊講出黎既說話明顯更加過份
乜野一人一棟樓 面皮到底要厚成點既父母先夠膽理直氣壯公開講
仲要同時間三個仔女都居然會一齊同佢地斷絕關係 仲要比人反控訴cap水 點睇都係個老豆老母舅父極有問題
D台巴子唔係真係on9到咁簡單既疑問都諗唔到? 仲要有人去批判張而唔係同情佢?

有無人知內情
因為當年台灣真係好多大孝撚,比香港都多
就算係而家,仍然有一部分台仔响ptt屌張韶涵不孝
唔似連登/高登咁一面倒支持張
冇錢淨俾個仔都夠衰啦 仲好意思上黎講個仔照顧到自己就得
我開頭都係咁估
實有d弱智愚孝會話老豆老母幾貪心賤格都好 自己搵得多都應該要供養佢地報答養育之恩

有人話佢台灣梅媽
我會話梅媽起碼仲錫住個仔 佢係重男輕女 所以對自己d親生女仆街 亦係貪錢 但貪得黎佢仲識分比個仔

但張韶涵老母係想要晒三個做賺錢工具 仲自私過梅媽
早幾年高登連登都多考順撚
今時今日都大撚把男人話娶老婆要照顧父母

我覺得係有左關愛座呢樣野
班大愛撚先睇得清老人唔等於弱勢/和善
咁我都有幫佢整左個教育基金同幫佢供緊份儲蓄醫療既 盡力啦我 我自己冇父幹 我都想幫到下我個仔小小
家用真心冇問題

只係有啲人拎佢黎合理化自己啲仆街行為

老竇老母對你好

你都會自願畀家用
起碼加個單位仔都要啦 而家都難買樓 你個仔第日應該更加難
最好朋友范范同佢反面 呢段故都好精彩
你會俾人屌:鬼佬唔會供你入U,你要自己loan好慘慘豬
我幫你答:
英國為例,你出嚟做野係咪都要交稅,20-40%不等,student loan可以扣稅,舊錢你loan唔loan本身都係無
乜撚野棄養 當初我揀要養你架咩
你生我出黎就叫揀養我啦
垃圾父母
支那賤畜殺子文化獨有陋習
其實係點
俾家用係垃圾傳統
點解文化大革命之後仲有家用喱樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞