不如我地放底黨派分歧, 不分彼此,一齊屌死泛民先啦。

741 回覆
167 Like 1044 Dislike
不如我地放底黨派分歧,
不分彼此,一齊屌死泛民先啦。
香港已經無乜可以輸,
唔剿清賊匪,唔會有運行。

向習近平求助呢啲咁仆街嘅舉動,
建制派都唔敢做。佢地做嚟做乜?
干擾美國過民主及人權法案呀。

泛民一早可以做寫信呢一part㗎,
點解6月唔做7月唔做8月唔做,
到依家美國復會前先做呀?

你地自己諗下啦。
香港嘅政治唔係「泛民vs建制」,
而係「香港人vs泛民+建制」

識玩,應該去信王歧山。重啟政改(而非解散立法會直接施行普選),即係幫中共蹉跎香港人起碼一年半載,兼暫緩了美國國會對習近平和林鄭的制裁,終究是救了香港人還是救了中共?無政治智慧就係蠢惡。

醒啦,唔該。

陳雲:特首耍開了泛民重啟政改的請求,林鄭月娥將重啟政改的責任推向北京,由全國人大常委會決定議程,但引述上次人大常委會的政改方案遭到立法會否決,令人大惱恨和覺得無癮,多一事不如少一事。
Carrie姐姐這邊,將香港的自治權交回北京,令北京不敢妄動,否則令美國更加覺得北京剝奪香港的自治權。而且,Carrie姐姐將普選議會及特首(雙普選)的請求轉為普選行政長官,令到泛民的請求遭到扭曲,影響不到美國的立法工作,因為美國的法案首先關注的是2020年的普選立法會,兩年後才是普選特首。
昨日傍晚的政府公佈:
//「政制發展必須以法律為依據,根據《基本法》及全國人民代表大會常務委員會(全國人大常委會)的相關解釋和決定來推動。要成功落實普選行政長官,須要立法會全體議員三分之二多數通過、行政長官同意,以及全國人大常委會批准。上屆政府共用了二十個月處理有關議題,但相關方案遺憾未能得到立法會全體議員三分之二多數通過而遭到否決,過程中反而引起社會嚴重撕裂。」
「政制發展相關議題極具爭議,我們必須審慎行事。貿然重啟政改,將會導致社會更加分化,是不負責任的做法。要展開政改的討論,社會需要在法理的基礎上,在平和、互信的氛圍下,以務實的態度進行。特區政府會審時度勢,按照《基本法》及全國人大常委會的相關解釋和決定推動政制發展。」
2019年8月31日(星期六)香港時間18時00分//

陳雲:美國國會復會談論《香港人權及民主法案》之前,泛民割禾青,去信習近平,企圖截糊,妨礙人權法通過。泛民此信的作用有三:
一、阻礙香港人權法在美國國會的排期:因為有些美國議員會等待中方回應,而中方的含糊回應——例如說會在香港廣泛諮詢,更會拖慢議會的排期。期間,中方可以向美國個別議員展開利益輸送及遊說,減低投票通過的人數,並且提議修訂,變成溫和的條文。
二、避免美國懲罰香港及中國高官:中方向泛民示好,講出一些安慰說話,令美方議員不願意通過帶有嚴厲懲罰版本的香港法案。這個作用,與上星期泛民四個議員去美國密會,要求美方不要懲罰香港或中方一樣。
三、重啟政改,建立大台:政改並非香港普選,只是由港共展開諮詢,製作香港朝野的大台,淡化在此段期間港共政府的胡作非為和戰爭罪行。北京啟動政改的結果多數是放開幾個普選議席而已。泛民去美國密會,有連同建制派議員,但這次聯署去信習近平,並無連同新民黨等建制派去信,是想獨佔香港的平暴鎮亂的大功勞,將來選舉可以過票當選。
泛民是香港人用選票選出來的在野最大黨,他們的惡行,現在公諸於世,簽字畫押,無可抵賴。這是香港人做的惡因,香港人要受的共業。
在警察於街頭和地鐵站肆意打人的時候,泛民去信北京,私通共產黨。請不要心懷怨恨,因為泛民是大部分香港人用選票選出來的,你沒有改過遷善的決心的,你只會繼續學舌,陳雲指出問題的癥結,令你惱羞成怒,你會大罵陳雲是痴線佬。繼續罵吧,我不介意,因為沉淪苦海的是你。
勞煩各位廣傳,令香港人明白因果報應,香港人不是無辜的。如果到此刻都不明白自己受苦的原因,我認為香港可以放棄,香港送給共產黨做人面辨識和社會信貸系統吧。

-----------------------------------------

即管話我係分化撚啦

我冇所謂

上面貼左3個成日係facebook 論政既人
自己睇完再決定泛民有冇賣港

哩一個moment,比位習近平入
萬一佢話,好呀,重啟呀,傾你一兩年,再比番831你
班義士都比人拉撚晒,然後監控燈柱,社會信用系統,新身入份證都換晒

邊撚個出黎抗爭呀屌你老母!
係咪要再有人死先開心呀!!

至於點影響到美國個法案,就睇番上面d文。

實有人話:5大訴求有真雙普選,咁唔係應該點?

美國9月就復會
到時就會可以2020年普選立法會,之後就2/3 議員通過用普選選行政長官
(放心,即使到時反對派唔夠2/3票,建制都會投贊成,如果唔係就會比個美國個法案制裁)

咁2021 就係普選特首

屌你老母而家重啟政改?
你真心on9 定係故意賣港呀!

-------------------------------------

香港人,如果你同意哩個post入面既內容,唔該係facebook/instagram share
英文好既巴打幫手係twitter 打,今次香港冇大台,冇人冇議員可以代表到我地
我地每個人代表番自己

為確保美國復會之後,立刻通過人權法以及保障人權法辣度。
要有以下既英文文宣:
1. 請美國國會通過人權法案
Please pass Hong Kong Human Right and Democracy Act, No more delay!!!!
2. 制裁香港、支那官員
Impose sanction on officials of HK and China, whom proposed to amend extradition bill.
3. 給予香港自治,否則請制裁香港。
Grant a true autonomy for HK, or impose sanctions on HK by cancelling United States–Hong Kong Policy Act.

泛民打手/支持者,我唔會再同你地嘈

如果你覺得以上3點係唔贊成既話,你唔係我同路人
我亦都只會當你係藍絲一般看待,因為一樣係拖緊香港民主進程既後腿

同當年國民黨打緊日軍,共產黨係後面打國民黨
甚至翹埋雙手係後面咩都唔做,等國民黨打日軍打到半殘就出黎收頭一樣

義士前線用血用汗換時間換空間
你係後面重啟政改,比位習近平入?

講完!
自推
快d負評

展示你地既政治智慧
飯民真係好撚蠢
自推 3/10
自推 4/10
自推 5/10
屌你老母分化撚
以為戴咗頭盔就唔撚使比人屌
自推 6/10
佢地唔明用1分力反抗 同用全力反抗都係一樣下場
屌你老母臭閪啊分化撚
有冇第二句?

定係冇腦唔識分辨是非?
自推 7/10
自推 8/10
垃圾分化post
講緊重啟政改哩件事

仲有,而家個議會,你投邊撚個都一樣

我有冇講錯?
因為內容駁唔到?
自推 8/10
On9
Block
自推 9/10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞