銀行各類借貸 財務 即管問

127 回覆
2 Like 23 Dislike
舉個例
如果我月薪2皮,想借25萬
正常就借200k,有冇方法借多果50k~?
有 tg我
apr都係2.5-3%
睇你拎幾多
有冇得睇自己信貸個信用去到咩level
而又唔會比人扣
有 自己俾錢上環聯到買份report
但依家好似話要親身上環聯先拎到
我係果間銀行有個人戶口,又有間獨資公司戶口
我以個人名義去申請loan果陣,佢會唔會知我有間公司
個額又會唔會批得大d
一定會做companw search睇下有冇呢間公司 開左幾耐呢d基本野
所以一定知你係owner 咁你都補br
大唔大就睇下你d文件 入息有幾大
即係話如果的唔報有公司 佢就唔知?
公務員 無任何借貸 手持現金 150萬 股票200萬
係味唔買樓 做Mortage 就無辦法 做到 低息口 長還款期 既 大額?
申請條revolving line, 但冇draw 錢, 會唔會影響 credit rating?
多謝爸打
你apply ploan都要報公司資料 + 收入證明
除非你報果間唔關你事
否則都會check 知你係owner
你有autopay出糧俾自己就一個月文件
冇就要公司6個statement 計下turn over
你要大額又平一定係mortgage
不過你有股票 可以考慮做有抵押loan
但就係批個od line俾你用
批幾多就視乎返你買乜股票 margin value幾多
你用幾多額 用幾多日先計息
會for reference 可能影響你批到既銀碼
一般你冇遲還/交欠/周圍apply 唔會影響tu
唔洗客氣
用孖展户口借錢利息會係幾多?
tax loan借8皮 12個月 一個月要還幾多
你有股票抵達既孖展
一般4-7% 睇你借幾多
你預大概6700-6800左右
息都一千頭

有興趣就tg我
如果月入20K 借12倍月薪 分24個月還
最平大概做緊幾%息
4-7%不等 睇你tu 職業果d
要睇埋你有冇數咁啦

你可以tg我 詳細d答你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞