【熱血】【異能】《源界神話-不滅神火》( 6 )

1001 回覆
58 Like 1 Dislike
變左都好難翻翻轉頭
包皮都同燕千火一樣中釘,有意思 命運作弄人
出住呢到先
「從萬楓院趕來的毛相忘和邱莉莉」
佢地喺嗰邊......做緊咩呢
包皮 醒啦好嗎
Ch.82 夜院斷情絲

萬楓院偏廳,搖曳的燈火在壁上把師徒兩人拉出兩道長長的影子。

而且,是對立的影子。

此時,包皮穿一身夜行衣站在偏廳中央。

這幾天以來,包皮一直被身體的暗傷與賜婚的事弄得心煩意亂,徹夜輾轉難眠所以萬火院接下一大堆懸賞任務,動動手腳,好讓自己暫時不去多想。

「不平,赤帝賜婚嘅事考慮成點?你唔會打算答應吧?赤帝係我大哥,過去頭腦比我好得多。自從妻子盡失之後,竟然變得遲鈍喇。」韓江宇坐在椅子上,為自己倒一杯熱茶。

「師父意思係......?」

韓江宇打一個呵欠,挑眉道:「我依然視赤帝大哥為至親。一日為兄,終身為兄,此情絕不變。不過,源神界十年,聖地十年。你同橄欖喺呢十年間,關係應該唔簡單吧?」

包皮不假思索地點頭。

「我同橄欖情投意合。」

「既然如此,拒絕大哥嘅婚事吧。其他事情你唔需要擔心,有師父喺度,無人可以逼你做你唔想做嘅事,娶一個唔想娶嘅妻子。」韓江宇笑道。

包皮聞言,遲遲沒有答話。

「嗯?不平,你應該唔會貪圖神木都駙馬嘅身份吧?」

「我當然唔希望同諾雅蒂成婚.......但........」

「但?」

「只要神木都同萬火皇城聯成一線,將來攻打源淵界,神木都亦會付出更多,我皇城有更大勝算。」

「師父覺得你操之過急。即使係天塌落嚟,師父單手都會為你托住,你毋須過份緊張吧。」

包皮皺緊眉頭:「我已經唔需要師父為我托住頭頂呢片天。我好快就會突破成王.........」
由自卑到自大

契弟身為作者,表示包皮已經痴撚咗線

突破盲腸?
一如上面所講 眾叛親離
如果唔係祝融嘅神火 佢死撚咗喇!

寫呢個不肖子寫到嬲嬲地
走火入魔
橄欖表示灰撚過大老二
作者同讀者都想打佢
呢一章標題
作者祝佢飛得愈高,跌得愈痛
包皮 狠狠地收一次皮就會醒
寫衰自己角色,衰到連作者自己都憎。
邊個夠你嚟
咁樣橄欖唔洗死
升官發財但娶錯老婆
包皮
韓江宇苦心栽培包皮 想佢逆境求生明白弱勢既感覺
點知赤帝一重用佢 就比權力沖昏頭腦
同大陸暴發戶一樣
可悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞