[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
中5至中6既時候 完全唔讀書 日日番學都遲到 因為學校會扣分
所以永遠都會爬學校後花園外牆再跳入去 太約3到4米高 左跳右跳 再捉實冷氣機位入學校一間房既屋頂 諗番起都覺得自己好似湯告魯斯咁 就咁年幾日日都冇遲到 同學都好驚奇
我仲勁中二病咁同其他遲到既同學講我溝佐果個女head prefect 所以我遲到佢都唔會記我名
點知有一次一跳入去既時候比一個師弟見到 果時勁驚佢報串 因為佢本身睇落去係認
認真真讀書既人 咁我就同佢''你咪話比人知阿 唔係打獲你 !''
點知佢叫話想認我做師父 叫我教佢點爬入學校 咁多一個朋友好過多個敵人
之後我同佢都有好多次行動都冇事.
畢業準備去DSE既時候冇番學校 但都聽到好多傳聞話, 佢收佐好多徒弟訓練佢地遲到爬入學校 好似有一次10幾條友行動 最後因為有條友唔小心跌跛佐隻腳卡住佐係屋頂 之後其他人緊張救佢唔到 唔撚理佢走哂番班房 佢係屋頂大叫 比個校工見到報警上佐新聞
依家諗番呢件事 我都覺得有小小慚愧
點解果時會收佐呢條友做徒弟
然後樓主成世人搵唔多過萬五蚊

只可以做低技術廉價勞動力
有心 移佐民了
重有一件係欺凌事件
我一行人有5個朋友 不嬲都係學校搞事份子 爆粗 唔番學 打交 不嬲都有我地份
咁果時中學大家都好撚幼稚 如果你係學校屙屎就會比人笑
因為係學校屙屎係一個禁忌黎 比人知道重慘過你係惡霸打9人 咁有一個女同學A本身果日搞肚痛 放學之後就去佐女廁所屙屎 咁女同學B同C(呢2個係精英班女神黎) 咁岩就跟住A入女廁 咁A就屙屎啦 就係果種勁大聲控制唔到既排泄屎黎 又臭又噪 咁B同C就梗係扮哂自己冇屙過屎咁 出番黎同其他同學講話: ''癡撚線架!!! 佢係學校屙屎阿 重要勁撚臭!!!!'' 佢地都低估佐呢件事既傳播力 係短短半小時之內就有好多其他同學男男女女係哂之女廁所門口
歡呼等女同學A 屙屎歸來 係咁吹口哨 係咁大叫 好臭阿咩咩咩咁
女同學A自然唔會出 之後佢其他朋友話訓導主任知班友先4散走佬
之後佢出番黎驚比人笑幾日冇番學 訓導主任要問責 係依到要講番 係呢件事發生果一日 咁岩我地5個去佐網吧打機 所以完全同我地冇關
點知訓導主任一黎就捉9佐我地5個去問話 一開波就話: ''你地做佐D咩心知肚明啦!'' 我地又唔知做咩春 但比人罰慣既我地又因為其他野身有屎 所以寫口供既時候寫9哂自己扮病 打人 偷學校實驗室同恐嚇同學果D衰野 件事愈搞愈大 之後我地比人記哂大過 果個屙屎妹變佐女英雄
Band 3 仔
係band 1黎 重要好出名下
巴打唔好咁傻覺得band 3仔先會做呢D野 band 1先恐怖
同幾個fd做養蟲師 養左好多蛆蟲 再變「污英」
我會唔會識你? 你係邊度養
我都做過類似既野
點可以冇我份?
凱婷呀
你做佐D咩黎阿凱婷? 開門大力過頭?
一次過食兩枝煙
我覺得幾叻 好小人做到!
有啲野我同凱婷都未出聲...
當年學校有條友叫"羽毛球王子"
每逢小息/lunch都會一個人去操場,雙手各執一塊球拍,之後好似打壁球咁對住幅場狂打羽毛球
每次有人問佢做咩唔同人一齊打,佢就會話要先戰勝自己,咩自己先係自己最大敵人
果時全校一到小息就會出晒黎睇佢表演,好熱鬧
呢個好正
有一次番學有一個同學拎佐個扶手番黎(地鐵果D)
之後我地問佢做咩撚野 佢話唔小心拉佐落黎 果時又多人唔想柒
就繼續扮個扶手冇事 一直用平衡力先支持到到站 開閘即刻跑出去
就偷佐個扶手番學 我地笑到仆街
reset 班房router
令全級有免費wifi 用咗1個月
有一排小息既時候D男同學好鐘意跳樓梯
愈跳愈高 咁果時好興著木底鞋 有一條友一跳
個左腳鞋底碎撚佐 一高一低 全地OERO
我地之後叫佢天殘腳
咁之後呢?
有一次學校性教育講座 咁岩講到用佐安全套
都有機會懷孕 有個女同學勁大聲吓!!!佐一聲
之後就有社工去搵佢
熱血...正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞