[Lihkg] Audi 巴打揮手區 (2) 終於有2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
B9 A4 avant 係咪好少人加 virtual cockpit? 見二手部部都無咁濟?

另外問下呢款二手有咩要留意?
大家覺得A3同Q2邊架好啲?
a3我覺得會好d
前座電動, q2 好似唔係

利申:17 年a3用家
A3型好多
各位巴打,如果想買部2008-2010年s3 hatchback MT,有咩要注意?
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
揸緊架二手2017 sedan
架車真係冇乜問題
幾慳油 又夠力
淨係換過廢氣sensor
依款濕式波箱都唔洗咁擔心
Audi既車都係揸得多就唔驚佢會打柴
因為大昌好撚on9 16/17個批30t送vc
但之後升左上40t反而冇送 要自己加錢買
逼你買新款新車 一係就降到去30t冇後座冷氣電門
問左Audi approves plus 無得返去加,迫我買新車

30TFSI真係驚唔夠力
我返工每日成80km
師兄係28car定audi二手?
買車有無特別野要留意?
其實30t唔會唔夠力 我後箱裝滿貨 坐5人 開s mode都夠洗夠用 同埋我買得avant都唔諗住大踩
仲有就係30t好鬼慳油 我平時裝滿貨一個人90%高速 10%市區做到 0.9$/km (中石化超級)
我架40tsfi 28買既
其實真係唔洗咁擔心
你搵間信得過既車房
驗一次全身 師傅話冇事既都唔使擔心咁多

我既經歷就係約左車主揸過一兩次
搵左車房check左車
電腦 引擎 波箱都冇事 跟住就落左訂
可惜既就係師傅話佢車門應該撞過花過
但冇去原廠整 變左之後我冇左原裝保養
想有原廠保養可能Audi二手會有(?)
或者問清楚28 d車主好d
Btw A4來緊好似facelift 二手價可能再平d

個人評價覺得架a4懸掛係硬左d
我就成日行老龍 係會幾dun
不過overall架車真係幾好 起碼同級來講真係幾慳油
希望幫到師兄你
感謝師兄
我都每日行老龍入機場返工
條路真係好難頂
你用咩mode多?

原廠保係48個月?
你保養搵自己車房多定原廠做?
聽你咁講都諗得過喎
因為自己揸緊部3000na 211ps所以怕落太多會唔慣

30TFSI你有vc?好無用?
我新牌仔個vc導航好有用 唔洗望手機 想去邊就直接入個條街道仲會比你睇埋行緊條路幾線 點樣轉
同埋個vc真係幾靚 科技感
我用efficient多
一來自己唔係要成日大腳飛
二來efficient其實已經好夠用
起碼爬頭比啖油就過到
試過用sport 油門反應快左好多
出迴旋處/上斜果下推背好爽

原廠好似係2年或者睇miles
唔係好記得 你問下audi agent好d
保養搵番自己車房 因為跟得幾足
之前樓上都有師兄講有熟整audi車房介紹
你可以碌番上去睇番
我自己都有車房搵開 但整benz多Audi唔sure
可能都要靠上面既介紹

Efficient行幾多L/km到?
2011年A60 7萬6咪錶 2.0L T Petrol
1 speed automatic (CVT)
呢個stat會唔會太舊,會唔會整到傻...
保養果啲會唔會好貴...利申澳洲撚
A6* 打多咗個零
8.3-8.6L/km
利申每日番工要上山跑公路
依排問朋友借左架30tfsi a4 連led package + vc 科技感一流 好有力水 0-100 好好飛 但係擔心佢ea211 唔夠ea888 第三代好 波箱就冇咩問題 dl382 濕式7速 佢想賣比我最後冇要😂😂
Audi A4 Avant 30 TFSI 🙋‍♂️

好夠用,不過我weekend driver 冇乜車人需要真係哂左佢
其實同級車 同年份真係覺得依架性價比好高

其實講真幾好渣 1400cc 可以做到s 檔踩盡貼背感 同級車audi 平好多空間又大好多 is300 320i 太貴 cclass 更貴
等緊2020版本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞