[Lihkg] Audi 巴打揮手區 (2) 終於有2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Audi TT mk3 想裝個parking camera
有冇車房介紹/ 巴打識裝
想買架2011 A1 185匹 sline, 平時番工來回90公里9成高速, 得閒揸快少少爽下用.
我見一般5皮左右, 巴打們有無特別意見
黎緊想換車,預算150k內

暫時睇中A3 1.4T 有尾房車款 (2014/2015年車)

上28睇車盤大約價錢都係大約140k左右,幾符合預算

但因為1.4行乾式波箱,有啲擔心。

有無巴打可以分享一下關於A3 1.4T的野
換個極力子未?Chip過未?當返波棍揸
唔太明,巴打意思係啲車盤換過極力子定係...?
波箱個粒
之前未渣過Audi 所以唔太明白巴打你所講波箱果啲

利申:之前渣 Benz
波箱實都有Clutch
一係你個架係玩具車
出架10雞左右二手TT 玩唔玩到一年
實有野整囉,又唔會玩唔到
有冇巴打知道s tronic 出得gearbox malfunction error code係咪死得?
mk2?
波腦 有排搞
佢冇寫limited functionality 有時係一邊行車一邊beep 每次著車都會beep一次 但佢轉波冇頓挫 所有波都上到 好唔好換次波箱油睇下好呢
有無玩埋M波黎試?有機會行單邊波135無事246入唔到
我聽日試下用manual Mode 但佢d波1-7同R都入到 只係beep beep聲煩啲
係有一次s mode起步1轉2突然好似空轉左成架車挫左一下然後聽到車底好似有金屬磨擦聲
自從嗰次開始就每次著車都彈個齒輪然後就消失 揸落又冇事
師兄們,小弟買咗個藍牙轉插放入去格車度,而家我拆咗個車機,但搵唔到個電線位,有冇師兄知道我條紅色嘅電線應該插入車嘅邊度

你部車機係咩型號,同埋影下個藍芽插黎睇下
2007 A3 , thanks Ching

影下左上角個接線圖

Thanks thanks
各位師兄 如果買a5
1.8 定2.0 好 車價接近
2.0 份四驅 係咪真係有用
因為我唔知你原本車機白色插有咩線,你應該將藍芽白色插個3條線轉移到車機白色插,AUX L, AUX R 同 AUX Ground

而紅色拎電就CDC 有個switch圖樣
黑線就jam 落車機外殼啲螺絲度
卡咗一下極力子好似
行到得一日得一日就算啦 但儲定錢
我揾到啦師兄,唔該曬。
但個機好似唔係好得,No CD Found
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞