[四千元派錢]張建宗:一度考慮設網上交表,但設計系統可能要18個月

352 回覆
9 Like 741 Dislike
4個人,一個front end 一個backend 一個infra 再加個打雜, 零到有連testing 12個鐘咩都搞掂
弱智到 我仲以為第三世界國家 郵寄影印
比一億我
我一個月幫佢搞店
嗰頭有個三歲仔畫幅世界傑作出來,呢頭有個所謂精英政府高官話要18個月先執到個低能website出來,紐倫港喎
就咁下載MYSQL比佢算啦,用埋Heidi,是Q旦寫個PHP
免費添呀

比3億我,1星期起貨
可能要比多3億 設計系統
即係6億
條大陸佬話要留比河套區用喎
中學讀ict 整個online form 一日搞掂
我畀埋政府要整好個安全系統 set up埋ssl嗰啲嘢咪最多一個月
填一萬步,冇system都可以scan晒啲文件同表格俾你喺個mon到或者印出來慢慢對
18個月之前又做緊咩
派嗰少少錢都搞咁多嘢
其實份pdf佢整左填表功能,打料落去就得,但偏偏要你印返出黎,網頁整個位俾人upload個pdf好難咩
你地整D form 全部無vaildation
一陣人地upload成GB AV上去

IT 毒撚比人話最多 就係整D野永遠只有自己識用
又話搞創科搞智慧城市
交份表都要print form入信封郵寄
唔用郵寄系統,點過數俾郵政署呀
咁我寧願永續林鄭
咁可以限upload file format同大小,再唔係upload同時填小小個人資料都得
要畫龜啊屌佢
係香港正正經經打份工真係ON99 你睇下政府D油水有幾多 D老細接幾個就晚已經肥仔哂
聞說政府仲有部門要print email出黎入file
上網填表睇死班友咪又係照舊print番出黎做
政府要用新野改變習慣,18個月我覺得高估咗公務員效率
報稅咁撚複雜都整到
cut咁幾part變成另一張form要幾多時間
比你開多十次會都唔使半年
on9
根據《基本法》規定,行政長官在任內身故、辭職、出外公幹或休假時,依次序由政務司司長、財政司司長、律政司司長,及最資深的政策局局長,出任署理行政長官。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞