[四千元派錢]張建宗:一度考慮設網上交表,但設計系統可能要18個月

352 回覆
9 Like 741 Dislike
署理行政長官張建宗出席行政會議前表示,中環灣仔繞道開通第二個工作天擠塞已有紓緩,相信當駕駛者熟習後會繼續改善。

他又提到四千元派錢計劃會加印表格,並已下令要盡量便民。他又指一度考慮設網上交表,但由於設計系統可能要十八個月,為免拖延沒有採納。

他又指就住收緊長者綜援年齡的風波,他以署理特首身份星期四邀請泛民會面,希望他們出席。

http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/541943/即時新聞/張指中環灣仔繞道擠塞已有紓緩
笑撚死人
GOOGLE FORM一日搞掂
有冇it人

你地設計個表比人online submit要搞幾耐?
順便俾 google 收集埋資料
"署理行政長官張建宗"
下個凸手到佢?掂呀
派錢呢個計劃都講咗一年幾啦,十八個月算係乜?
18個月, 有冇咁廢
18個多,可以出一部新iphone,同一部新ipad
你攞個3億行政費出黎,3日都做到比你
請個小學生去設計,由零開始學起呀?
派錢都派到咁西麻煩 真係世界級 人地澳門派完食撚哂叫左幾次雞了
18個月
哩啲IT真係要炒左佢
要留返 d 時間俾支那公司入標丫嘛

一定係判俾騰訊啦
屌你老母 用請人個system改少少姐就得啦
再唔係直接比人填eform再sd email比你都好過依家全世界郵寄啦
聽聞 JavaScript 只係用咗五日寫出哩
上次6k網上申請點解又唔洗咁耐
HK no it?
https://www.itb.gov.hk/zh-hk/

哩個部門洗咗納稅人幾多錢話?
叫創科局同CIO出來講幾句
我好想GOV HK 用 google form
一定大把花生食
入名, HKID, DOB
創科局果500億去咗邊 ...事但搵個識寫程式既大學生我諗都唔洗18個月
發夢見緊Steve jobs,唔得閒
政府又要搵公司格價 再睇proposal
一輪既有程序 都用咗半年啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞