點解日本人接受到搭車咁迫?

239 回覆
134 Like 5 Dislike
https://www.instagram.com/p/Bs0LrZwlaGx/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=z7gmmuhe9ans
日日返工放工都咁樣唔會癲咩?
D女人點忍?
1988-06-05 亞洲電視 45分鐘時事追擊 地鐵徵收繁忙時間附加費 Part 1
https://www.youtube.com/watch?v=TH94cEcgX7E
香港
[edit] Btw 丸ノ内線已經特別窄同短,香港長過晒、闊過晒日本,逼時載得重多客
而家長者繁忙時間都可以用2蚊體驗當年嘅生活
仲唔收附加費
乜而家金鐘好少人咩
東京地鐵通常只係企得兩行
香港地鐵起碼企到三行 但啲人塞死門口
唔肯行入啲先咁迫夾
試下搭下繁忙時間o既JR先
唔會有塞死門口o既情況, 因為o的人真係好似沙甸魚罐頭咁, 你想釘死o係門口都大大力推到你逼到貼住對面隻車門
夾到捉唔到扶手都唔怕會chok到p落地咁穩陣
日本電視節目都三五不時要出專題討論下男人坐車對手應該點擺, 舊年見過有招聖女的祈禱, 教班男人應該雙手放胸前緊握手機, 視線保持向上望車廂頂, 乜都唔好做就最明哲保身喇
挑!九龍塘/尖沙嘴/金鐘都感受到啦
日本多社畜
接受到/接受唔到然後呢?
因為學局長咁等多兩班車結果都是逼,所以無辦法
上次出遲少少都比人推落車
有得非禮學生妹
逼多一個鐘都制
日本真係痴線度 你完全放軟晒個人,但依然原地釘實地下
人地係民主國家,且唔會搭地鐵聽到支那話
你放工搭巴士咪又係一鳩樣
講到好似日本先係咁
睇到都覺得焗
可能D隨機殺人犯就係少部份接受唔到既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞