摩連奴:擺大巴?我當年帶皇馬終結巴塞統治

108 回覆
180 Like 12 Dislike
有冇?想睇睇
2010/11-2012/13球季各項賽事
鍠勝4 和7 疤勝6

都係果句啦
談唔上撚疤 但比入主前既鍠仲係歐聯16郎 世界級雪糕筒比係有明顯進步
對住果幾年既疤都有盃贏到係幾勁既 但同疤比較就談唔上較好果隊
泊大巴既始祖
一開始為球壇帶黎新風格
好多球隊唔熟悉點應對
成為左佢既手下敗將

好可惜體能要求大
踢出黎又唔華麗
而且佢統治方式非常高壓
唔係個個頂得順
對手又掌握到應對方法
於是就係獌鬱鬱而終
推球證係因為比人屈插水兩黃一紅完先推
撚又講唔上,只係新既戰術針對全盛既巴塞
唯一方法破當時既巴塞 又真係work
之後好多隊都參考黎打巴塞

當年熱血鬥哥狗幾好睇,仲諗住英超重遇會有新既火花 可惜...
痴q左線

變到同雲高爾一樣
當年係波圖國米真係好撚勁既
摩蛇
d蝗話係撚就撚啦
贏一粒都係撚
輸多過贏都係撚
曾經嘅摩連奴 戰術走係球壇尖端 將433/4231帶入英超(其他人仲玩緊442) 強力單箭頭中鋒(人地一高一矮雙前鋒) cut in翼鋒(以前翼鋒邊有cut in 個個落底) 黑鳩防中搭全能中場 功利足球1:0>4:3 總之一開波攻 入你一球 然後守死你(當年條後防成季英超失14定5球)

曾經嘅摩連奴 帶波圖贏歐聯 帶車仔打爆壟斷英超嘅費sir曼聯 帶國米贏巔峰巴塞 帶皇馬食番巴塞轉頭

曾經嘅摩連奴 係the special one 好有個人魅力 好型棍 寸得黎有料 將焦點/炮火聚哂係自己到 去幫球員減壓 做教練做到明星咁

依家嘅摩連奴 自從車二時期被出賣 定老豆死左 就開始癲左 變左怨婦 廢老 即係識想當年 故步自封 固執

好想佢變番當年果個the special one,變番「球隊只需要一個巨星 ,那就是我」果個佢
屌你老尾 果期既疤係世上最強無人話唔係wo
摩佬可以打破佢地個強勢做到接近55波都算係咁啦
你地咪又係做勝利球迷果期疤勁先走去捧疤 唔知以為好撚威
同呢2年先捧蝗果d on9仔一樣
炒5球個場係摩佬話比佩雷斯知 對疤 對攻係無可能
新聞都講過幾次
2隊d 人腳差咁遠
佢係成日J過去
但佢所講嘅100分106球又真係癲
聯賽踢成三十幾場嘅事
全季要拎一百分力壓全盛疤
要好撚勁同穩定先做倒
懷念daddy
中曬
淨係以前咩都攬上身
家下野野推球員出黎踩都唔同曬
講數據射門無咩意義

疤狗又成日話鳩朗射門多浪射 而家皇馬射門多半隊副選屌死巴塞

又變左射門多無意義 疤狗個龍門再一次大遷徙
真係變咗廢老,日日講舊屎自己點威,其實已經被社會淘汰,失業冇野做
踢死人。。。矛到
皇馬摩佬= 97 前香港
教車教曼= 97 後香港
希臘係雞定蛋
冇佢打落既基礎,冇之後既五年四歐冠,佢改變左皇馬既精神面貌,唔係果隊16強對里昂都踢到不知所謂既垃圾
之後嗰季咪巴塞咪一樣有100分
拉莫斯呢D咪跟佢學返黎
仲有艾比路亞, 皇馬時期既沙比大把陰濕野
其實我覺得佢係想迫班後生既潛力出黎,但時代唔同了,佢過左時,依家依班球員,唔係以前要幫前輩洗埋波boot果班,唔受佢果套
摩摩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞