摩連奴:擺大巴?我當年帶皇馬終結巴塞統治

108 回覆
180 Like 12 Dislike
  摩連奴近來作客beIN Sports評球,期間回應了外界對他‘擺大巴’戰術風格的評價,摩帥本人對此並不認同,他表示自己當年帶領皇馬結束了冠軍荒,終結了巴塞的統治,但外界卻惡意的給他貼上了‘擺大巴’的標籤。

摩連奴說:「你們知道他們說我‘擺大巴’是從什麼時候開始的嗎?是我帶領皇馬以100分106個入球奪冠的時候,是我創造西班牙足球歷史的時候。西班牙足球的紀錄不再是巴塞隆拿,而是皇家馬德里。皇馬的教練被評價成了‘防守的傢伙’,但卻打破了所有的紀錄,主作客都贏過每一個對手。」

摩帥還表示在自己執教皇馬前,皇馬已經忘記了贏波的感覺,是他幫助皇馬重新擊敗了當時的最佳球隊巴塞隆拿。摩帥說:「在我來之前,皇馬已經忘了勝利是什麼。當我們攻入決賽擊敗巴塞奪冠,那時他們已經25年沒贏過西班牙盃了。當我們贏得西甲冠軍,到現在的10年里,皇馬也只贏過了2次聯賽冠軍。」

「至於歐聯,他們取得了夢幻的成績,但是這是另一個故事了,不是我的故事。我的故事是,我執教皇馬時,巴塞是世界上最好的球會,我們打破了巴塞的統治。」
拎得一個西甲都叫打破
又j歷史
佢真係好岩某英超球隊
仲有西盃
比曼炒完 真係short左
好心你啦摩狗
依家年代唔同嫁啦

就算個教練一直咁多年都有贏到任何獎杯
果班球迷都會話比你摩狗更利害
點解呀?

我都唔知

摩佬唔多唔少係比 傳媒 造鳩死
係事實
當年撚巴真係J到出血
「至於歐聯,他們取得了夢幻的成績,但是這是另一個故事了,不是我的故事。我的故事是,我執教皇馬時,巴塞是世界上最好的球會,我們打破了巴塞的統治。」

仲要個隊係全盛疤
將雪糕筒訓練成材都值得威既
當年2-6比疤撚狗咁撚
以前既佢
對足球 佢有熱情
對球員 佢有向心力
對戰術 佢唔係獨沽一味塞晒堆人係後防

依家既佢
早就慢慢失去晒呢三樣野
只係不斷拎以前既自己出黎替自己狡辯
當年daddy喺皇馬真係世界最強
公平D 之前佢真係好撚勁 但同時係曼都好撚廢 完
巴狗dup都係由老豆開始
真係應記一功
雖然老豆帶皇馬真係無咩大成就
好似除左歐聯入4強就無咩特別?
嗰陣得摩佬叫可以同哥狗鬥下
走火入魔
公平講句 佢個陣買黎的人 華拉尼, 魔世一 係往後gay礎的
個陣皇馬啲反擊勁撚到
奧燒 丙朗 賓周 天使
仲有卡卡
禁住人地猜,但係輸波,唔叫撚叫咩野
唔應該用終結
用中斷會好d
而且個時打巴塞一樣係大巴 唯一一次主攻咪俾人炒5粒囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞