[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #10

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
係啊,所以試完感覺影響唔大。
實測左係有少少分別,或者調翻轉講你如果唔係因爲上季白金3,今季打完頭10可能得銀1,大概有100 elo差左右
確實有少少,我另一個ac金1,6勝4敗,金2。
想問下個ms係咩嚟?
我以前不嬲都係9ms
呢排唔知點解好唔穩定
成日跳嚟跳去
應該大部分香港玩家都係9ms?
點樣先可以穩定啲
你屋企上網虧,搞搞個router
做左d research 話 mouse polling rate 1000Hz 會令到個靈敏度變慢左,如果唔想set低個polling rate,重有冇其他方法解決?upgrade cpu又得唔得?
點解會令靈敏度變慢
唔知,好似係bug黎
用1000Hz 同用 250Hz 個360度距離會唔同
而且1000Hz 會有類似滑鼠加速效果咁,每次都唔同
玩R6 個時係咁斷線 成部電腦都上唔到網 求解決
your network problem
diu 7 your network provider
有冇人朝早更新之後就變超lag
我淨係知佢終於fix翻英國場個窗口
要肝不了
殺兩個當做左
敢問高手們,自己由Skull Rain已經玩緊,而家Plat3有打過T3,但係都係搵唔到自己既mouse 既 sense,見人有搞過Multipliers,想知影響大唔大, Mouse sens 而家 20,20, 25, 麻煩嘥
https://youtu.be/rDg6rI4ZDM8
搵sens都係左右左右移,滑鼠要保持在同一個點上面咁搵

Multipliers 用黎fine tune
Multiplier係咪即係mouse acceleration,係即話就唔好開

香港本土全新輕鬆向小型賽事系列-【Devils Minor】上線啦!

成日都有人問幾時搞下屆【地伏盃】,可惜一次大型比賽唔係咁容易爆到出嚟。所以我決定舉辦一個新嘅比賽系列-【Devils Minor】畀大家玩下!

目的與特色:
如果整體實力水平要提高,就要睇多啲比賽打多啲比賽。但係一次性嘅大比賽時間長負擔大,預算都未必跟得上,倒不如頻密啲搞小型賽事,等大家可以習慣下打比賽嘅感覺,所以「每次Devils Minor只會進行兩日至一星期不等」。

而因為每次比賽賽期咁短,可以進行嘅比賽數目必然唔會多,時間亦都要盡量縮短;同埋相信各隊伍都希望得到一定嘅曝光率,所以決定「比賽將會全數直播 同埋 除決賽外全部都係BO1」。

因為呢個比賽系列嘅設計宗旨就係小型、快速、輕鬆,加上上面提到嘅賽期問題,報名隊伍上限真係冇辦法Set得太多,而隊伍數目少嘅同時仲玩先報先得就唔多實際,所以「隊伍上限係8隊 同埋 最終名單將由系統抽籤決定」。抽唔中/咁啱嗰一兩日唔得閒打嘅都唔洗太過唔開心,我哋會盡量搞多幾次,今次打唔到嘅下次再報過。

一開始都提到,呢個比賽系列係希望可以令大家熟悉比賽嘅要求、氣氛(即係儲Exp),唔同於一般大型電競比賽嘅目的:選強者。因為想盡量畀多啲唔同嘅選手/隊伍參與比賽,所以「來自於去屆Devils Minor中晉身四強的隊伍報名將會以較低優先度處理,以鼓勵不同人士參與比賽」。

最後呢個比賽始終都係輕鬆休閒為主,與其話係電競比賽,其實更近似於社群活動。一咁樣諗嘅其實個限制就即刻少咗好多,所以同大家講定:「唔排除未來會有特別模式嘅Devils Minor,例如係刀仔賽手槍賽等等」。都歡迎大家踴躍提出意見,最緊要大家玩得開心!

因為唔想喺撞正其他地區嘅比賽嗰陣冇辦法彈性去處理,所以未打算定一個固定嘅Schedule。盡量會喺星期五六搞,但係若果星期六日有其他比賽令到我唔得閒嘅,就有可能轉去其他日子。總之「關於個比賽嘅最新消息,請留意我個Page」

今次呢個【Devils Minor #1】已經可以報名喇,記得係抽籤決定,遲過其他隊報名係冇問題㗎,所以想打就好去CGA平台度報喇!

傳送門:https://vs.cga.gg/tournament/devilsminor01
有冇人一齊玩?不過我好廢
路過屌兩句

一到暑假好撚多開mic 9叫既小朋友屌你老母唱兒歌都有
排5場至少有3場係唔正常

暑假後5場實有2場有team kill
勁多亂封牆亂走位

申ps4 美服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞