[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #10

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
Lesion elite skin
亞洲搞final
歐美啲人點睇
今次米蘭都已經一獲泡
day1 local time半夜點幾兩點先完
無新槍 技能又差唔多一樣 無誠意
冇新槍又唔代表冇誠意嘅
今次睇得出佢地有俾心去認真整operator
nokk個glitch balance得好
兩條友個技能幾屈機
就配返把垃圾槍 呢點幾好
唔似早兩季
lion嗰堆屈機角
或者ela zofia咁夾硬塞多招技俾佢
乜都勁過人 破壞遊戲平衡
咁叫有心機
nokk個技無論隱形同消音都係現成搬vigil+cav既mechanism (連cam noise都跟足vigil)
warden又係搬ying+glaz個技能
個機制上可以話係無新野
雖然呢個唔一定係壞事 但睇得出你交件貨係搬緊舊橋 而且技能上重疊性過高 代表打法變化都會減低

無新槍唔一定代表無誠意 但完全睇得出佢今次無
玩家expect新槍 唔代表需要係勁槍 而係要配合返角色個background

唔同operators用同一支槍本身無乜問題
但最起碼可以出唔同variant既版本
例如唔同口徑、專用pre-attach既消音器/鏡/grip
或者類似thermite同maverick既1911咁

就算你話同一個force有同一set槍都叫講得通
但今個season擺明完全係左抄右抄

以game入面既生態黎講 有乜理由一個usss既新角會用seal既mpx + sas既shotgun + 707既smg + scotland yard既手槍 (攻方果個又係4支槍抄4個現有force 我都廢事再打)

講緊所有槍都係copy & paste 如果要諗一個理由 我只諗到dev team今次整唔切新角 唯有將game內現有既技術同硬件夾埋砌兩隻operators頂住先
以後可以改口叫鴿仔
其實有ban pick開始我就覺得會有d技能相似嘅角出黎
至於槍就自公安個季已死心
掛住sdu個名用支那嘅槍

算鳩數擺啦,雖然新skin幾靚
留名睇Y2S2.1 就改左有使用次數
個人檔案: 廖子朗 a.k.a 鴿仔
將軍澳土生土長的香港飛虎隊幹員。
2018年在中國雲南省受傷留下疤痕,傷因: PMN-2
金屬牙籤: 年少時深受Mark哥影響而養成的習慣

Mark哥
日日login 都比人扣成百分 dllm 我一場加廿分佢咁扣法點玩呀
日本仔冇左wokka之後換左兩次人,兩次都輸
其他隊就一直進步緊,反而noraren就原地踏步甚至係退步緊
再唔搵番個戰神入黎睇怕以後只會愈輸愈慘
要時間磨合既
萬年第二

EG會唔會唔玩R6
有錢收既點會唔玩
新角造型同開技animation幾靚,完
愈多槍愈多嘢要學即係愈難適應

機制上冇新嘢但係兩隻角都係要嚟反制現今熱門meta,令到比賽喺Ban Pick同用某種戰術時要考慮對方嘅反制手段
唔係愈Fancy愈多嘢玩先叫好嘅
念起之前睇過條片G2 Q&A,問佢地如果創一個新角會俾咩技能佢
佢地都係話d技唔好咁複雜,最好係唔洗念點用例如可以封三塊閘或者同時有三速三甲
Agger
其實兩隻新角能力上真係唔覺有咩問題
pc幾時更新
新攻方拎黎反制而家守方太多資訊角
新守方拎黎反制smoke plan/ying 閃盾鳩沖
我覺得幾好 雖然有人話只係將d舊英既技合埋
但同一招技 攻方同守方用已經差好遠
講到反制
有冇人覺得ubi依家太依賴thatcher做counter
大部份新角都話可以用thatcher反制
不過EMP得3粒
點可能夠用
更何況好多時用thatcher做counter根本唔實際
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞