[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #10

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
我自己鐘意annemunition
但king George , macie jay 應該勁過佢
連地圖都記唔實係咪唔好打rank害人
屌你老母誤ban但話temporary ban唔會取消嬲嬲地又等唔到15日,直接買個新ac算(差5日炸但投訴case嗰度10日都未覆,fb搵就覆咗
除咗要趕paper,我一日玩6-7個鐘,屌佢老母ban我15日
以前既話我會話打rank先真正學到圖,但宜家休閒有得揀spawn同知道守邊個點,所以係,打休閒學熟左先

係窗口吊入黎有聲聽
好少人會係窗口吊入嚟,但如果你打過兩round都俾人咁吊入嚟打爆,係窗口邊放鐵絲網都唔係唔得
Gchi樓主出教學
最基本咪揸車,聽聲
Qed eqa
最簡單既話側左頭先再用ad peek岀去
高階既就用lean peek aqed,宜家改左qe速度,如果你lean peek做得好,人地可以直頭望唔到你個頭
我諗主要係你唔熟個攻法同drone要睇咩位, 玩得多死得多比人陰得多就知, 或者悶啲開youtube search 每個site 既攻法守法, 咁你就知大概對面點守, 點drone, 點攻, 同埋要知隊友已經control左邊啲area, 記得就算drone左果一個moment 無人, 都要慢慢推, 留意住啲角位會出人既地方咁, 就算有人彈出黎都反應到, 同埋推進左一段時間都以留意下後面, 基本就用claymore, 或者某啲op既技

時間方面以ranking 咁講, 3分鐘1局, 頭一分鐘係drone, 第二鐘係控制area/捉roamer/ 清防守法道具, 第三分鐘就要入site plant, 參考下, 請其他高手有錯更正及補充啦
https://www.youtube.com/playlist?list=PLdqbU545wFpKt8CIwKoDAMY0YB0kXPdT1

個playlist 有小小舊, 但都可以參考下, 以上只係基中一個方法, 唔係絕對, 但起碼比你有個了解先

https://maps.r6guides.com/
最好配用R6map(有啲舊唔update), 開自訂跟住走一次, 用buck 或者 sledge 跑圖, 係好撚悶嫁啦, 當然都可以邊打邊學, 我都係學左幾張圖開始可以虐下新手既新手, 大家一齊加油啦
推下先
死ser?邀唔到好友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞