你哋個強積金呢一年蝕緊幾錢?

377 回覆
40 Like 6 Dislike
用永明 12萬蝕到得返10萬
即刻轉保本
依家都仲蝕緊
賺了10%
蝕到仆街,佢個lowest risk昆鳩人
咁多人輸? 有無攪錯呀
永明丶M記丶紅A都唔錯呀 MPF

垃圾... 得罪講句~ 富達先係王道

https://www.edigest.hk/66666/%E7%90%86%E8%B2%A1/%E5%BC%B7%E7%A9%8D%E9%87%91%E5%85%AC%E5%8F%B8%E6%BB%BF%E6%84%8F%E5%BA%A6%E6%8E%92%E5%90%8D-%E6%BB%99%E8%B1%90-mpf-%E6%B0%B8%E6%98%8E-%E5%AE%8F%E5%88%A9-%E5%AF%8C%E9%81%94/4/
都係呢幾間啦

富達齋揀HK 股票出出入入~50% 基本啦
你睇下上面D 巴打用永明....
屌那星
舊年蝕兩皮,近乎係之前兩年賺嘅總數

屌那星
舊年蝕兩皮,近乎係之前兩年賺嘅總數

盡快轉富仔啦, 包你贏到笑

你係咪密密轉?

你係咪密密轉?

一年1,2次
你地唔好咁禁
強積金原意係想幫人儲錢 為未來作保障
各位今年恒指升返咁多都未返家鄉咩?我上個月已經賺返18蝕咗嘅錢
各位今年恒指升返咁多都未返家鄉咩?我上個月已經賺返18蝕咗嘅錢

1,2月都升好多
強積金Plan真係要睇得好遠好準先得,極度唔貼市
唔係話你睇到勢唔掂即刻轉就避得開

咁快我買果隻HSBC未返喎
我個個月mark低MPF入貨日個unit price
舊年一月係HSBC Hang Seng Index Tracking Fund入貨最高位,當日$30.59,而家都係得番$27.xx
你地唔好咁禁
強積金原意係想幫人儲錢 為未來作保障

蝕錢講咩保障,呢樣野原意根本就係陰乾你D錢
仲唔睇實D,到退休先發現輸錢搵佢定政府賠?

舊年一月係HSBC Hang Seng Index Tracking Fund入貨最高位,當日$30.59,而家都係得番$27.xx

不過我都講得唔清楚
我係想講賺少左
其實MPF從來冇蝕過錢

不過我都講得唔清楚
我係想講賺少左
其實MPF從來冇蝕過錢

2018年好多人個acct真係蒸發晒2017年嘅升幅

但呢兩個月又爆上
bct 北美基金
賺緊幾千
恒生100%恒指基金,
舊年三萬三點跌到兩萬四蝕左差唔多十萬,
依家升到兩萬九又差唔多追返哂
恒生100%恒指基金,
舊年三萬三點跌到兩萬四蝕左差唔多十萬,
依家升到兩萬九又差唔多追返哂

過三萬後又要準備轉倉
又冇,賺緊兩萬幾
用永明 12萬蝕到得返10萬
即刻轉保本
依家都仲蝕緊

永明
+28% 中
返新工要寫匯豐MPF
恆指定北美好

前兩年賺落的,上年蝕q晒...

上面個永明acct早兩年開始run,當時升得好勇猛,之後上年輸到極都未倒蝕

點解唔group返埋同一間公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞