砌咗一堆Playlist,上住連登聽本地新歌 (YouTube, Spotify, KKBOX, MOOV) - 娛樂台

356 回覆
206 Like 10 Dislike
係呀,叫做交到貨我都會擺上playlist,但曲唔突出嘅Cantopop我通常都喺新推介歌擺中後 (即係無限loop playlist 大概頭20首嘅中後)
突出嗰啲我通常擺新推介歌嘅頭尾

數寄屋橋次郎,詞好,Wyman填係有保證,但曲呢,我依家個腦完全load唔到,左耳入右耳出
Cantopop嚟講,十三樓的大笨象嘅曲就好出色,隨意都哼返個前奏出嚟
多謝支持
我發覺自己幾鍾意砌playlist
讀書嗰時聽Suede嘅Dog Man Star全碟、Radiohead嘅OK Computer全碟啟發唔少,記得順住聽兩隻碟
爸爸出新碟了
有新派台歌 "周國賢 - 鬼才"
利伸未聽
安仔睇好佢拎唱作獎,我覺得佢要回歸起步點去旺角唱歌吸下新fans
gdjyb 正呀,有買黑膠去新EP發佈
睇硬地音樂thud 曲風我都好鍾意,但未有時間認真聽
lm

聽日下午去呢個show,會遲出post

line-up:
陳蕾
Dusty Bottle
Root Duo
黎曉陽
Nowhere Boys
(出場次序不明)
2019年17週上榜歌曲頭五位
https://www.youtube.com/playlist?list=PLKXvY9gpxoBMmSkXTVQrQPO4Pqhaz-njb

第一位: 雲吞 - 鄧小巧
第二位: Pretty Crazy - 容祖兒 (強烈推介,節奏明快冇多餘枝節)
第三位: 一定要得 - 黃淑蔓 (強烈推介,好過癮)
第四位: 初老 - Kolor (越聽越有feel,應該講中晒80後心聲)
第五位: 完全變態 - 側田
(以上全部推介)

最新上榜歌 (第17週)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLKXvY9gpxoBNkimZL5Ind2vvKq4-4mJXA
細說。叫喊 - Mr. (intro好似Beyond)
明陣 - Robynn & Kendy (強烈推介,出新碟支持下)
所以我愛 - 衛蘭 Featuring : AF / Jill Vidal / Shimica / Danie (強烈推介,係咪叫gospel? 求高手解答)
白髮 - 方大同
(以上全部推介)

※回覆勿quote全帖※
許廷鏗新單曲好破格,忍唔住一出就擺上playlist
https://youtu.be/WVpZoT0yLlM
暗黑嘅鏗鏗真係正
隻碟幾OK
lm
ok聽下先
得返葵廣或者啲地區小商店先會或唔中聽到廣東歌
唔搞掂呢個問題,歌手出幾多好歌都返唔到以前廣東歌全盛時期
講漏咗 仲有麥當勞
M記係同環球唱片合作,所以可以係咁播歌
睇完陳蕾
正唔正
正到爆,加埋live band正過studio version,尤其《慌》
3首全新上榜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞