一人一個交友app既經歷 (心事台)

1001 回覆
61 Like 52 Dislike
好多都係咁加啦,最多就係交sp同sell美容
通常啲仔玩好多都係狗公/搵sp
一開頭對你好好 又噓寒問暖
又即刻秒覆你
成日打勁多emoji俾你
又講埋啲勁冧既野
當你同佢見左幾次面之後 拖下手仔之後
你開始同佢熟
成日都搵佢吹下水
佢就嫌你無乜新鮮感 又會Hea 覆你
又怕你沉船 立即對你無哂興趣
就自自然然唔理你 又已讀不回你架啦

所以話
得唔到既女佢地先會珍惜下
隨手可得既野係唔值錢
玩厭左咪換個件新 反正啲app大把女比佢flirt
你只係其中一個

有啲仔 唔亂first 好認真咁問你野
你又覺得悶 唔想回
有時真係
網上交友搵個正常又夾既男仔傾計都好難

認真問問題 好似玩緊Q&A咁
真係會覆到無哂癮

唔好下下要人問你野
你都開個話題比人 好冇
https://www.youtube.com/watch?v=CZqeKIE4VZU
諗起隔離post 條片
點解啲女咁易撞到player
我既念法都係咁
認真 老實既男人 正正沒咁多花言x語
可能交友apps真係無咁易搵到有心人
你把口生喺屎忽度架?
你唔識揾野講㗎? 你不如講下要對方喺唔熟你情況下講咩野你先滿意
出左幾多次街先一齊

btw恭喜晒
你會買咩俾佢?
請教一下
我依家同對方都係咁, 由岩岩識果陣已經好夾好多野講, 黎緊會第一次出黎 好緊張
以前玩呢啲apps中伏多,之後心態玩玩下當睇下靚女相算

有次match到個女仔傾左兩三日,約到個女仔出黎都無咩expectation, 點知出黎真人比相仲要好,仲要好夾好多計傾,興趣又相似,前叫前後後handout左十幾次。

但永遠都係網上唔太熱情,出黎又比哂暗示我又主動迤我攬我。主動迤返佢又唔會reject, 焗佢表態又話呢啲野唔識處理,迤字訣,比佢玩死

好耐無試過咁想追到一個女仔,沉哂船,頂

之前個啲約到太易得手既女仔真係無乜興趣,人真係犯賤
有,近乎日日見,拍左個好短既拖
拖太耐又會比人覺得收兵/吊高黎賣

呢個平衡到底要點拿捏
睇人眉頭眼額好有學問

其實男女都係要營造一種有自己生活,有選擇,唔係非你不可,咁其實大家相處已經舒服好多。

Dating 係社交生活,唔係一種追求拍迤目的

同埋我覺得明知對人無興趣就唔好令人誤會
係咪太易得手都唔會咁珍惜
有時睇岩左點解仲要咁多心理戰

你又點肯定對方係淨係睇岩你先?

最理想係做到有選擇,但我淨係想簡你,要話到比佢知你地關係係平等,對自己唔好係會隨時走人。
所以溝通,有deep talk好緊要
點deep發
做多咗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞