一人一個交友app既經歷 (心事台)

1001 回覆
61 Like 52 Dislike
我都del左了
你做主動嚕.
留名學嘢

三年前開始玩交友app,當年覺得自己可能就嚟唔喺度,所以想把握機會同啲唔同嘅洪性傾吓偈。試過有女仔好進取咁想約我出去但我唔敢,最後佢block咗我

直到前年返咗嚟再玩返呢啲app,比以前進取咗,通常都係傾咗幾個禮拜偈就會試吓約出街。都有約過幾個嘅,不過大部份都係出完一次就冇下文。嚟緊有個會再出第二次,但我又未至於急住追人

其實玩呢啲app,最可惜就係你覺得對方同你有唔少共同興趣,想睇吓有冇機會發展,但對方最後都係唔show你
異性
同佢表白
拍左接近一年

利申: 絲
有排心情唔好玩左陣
淨係覆左一兩個覺得啱傾嘅
可以傾通宵唔瞓因為覺得對方唔係搵食
傾左好多內心嘢佢俾我感覺好gentleman
不過原來係我太傻太天真
或者應該話自己嗰刻都貪玩
約左出黎第一日就已經去左爆房
後來佢話想人陪下就再出去玩下
到最後結果都係去左爆房
其實出到黎覺得佢都係好gentleman
覺得如果有機會都可以發展下
但後來佢開始忽冷忽熱咁
我先開始覺得自己沉左船奶撚左嘢
然後我逼自己唔再理佢
到最後我block哂佢所有嘢唔想佢再搵我
到而家我都好後悔發生左哩件事
好想忘記但成日喺街都見到有人好似佢
識左個大我好多既男仔
但對佢超有好感 可以大家都好啱傾
從來無交換相 得我俾佢睇過我
後尾約左出街
覺得佢好正
撚狗咁撚
玩左呢個app差唔多半年 約過兩個女仔出去 最後都係不了了之 有食飯有睇戲 之後愈黎愈少野講 我想講其實女仔都係騎牛搵馬緊 一路keep住同幾個男仔出去咁樣 每次重新開始覺得好攰
你幾歲
其實拍左拖都未必咁快覆啦

而且你好趕時間?
比空間大家了解 唔係比一黎就拍拖好咩?
三個月前識咗個年紀差唔多嘅人
開頭個個星期都會見吓面食吓飯
直至上個月到依家冇再見過面 又冇咩text
有時佢hi番我 我應番機/我搵佢 佢都已讀不回
灰哂機
我剛岀pool都是係App識
傾左幾日,就轉左傾電話
約岀街。。。
跟住就。。。。拍拖了
傾左半年冇約過出來,但頭幾個月晚晚一齊玩online game傾計,日日whatsapp

到佢開始少左玩我就知好快會淡,但都仲日日會傾到計

直到呢個月又要send d無意思嘅野黎,覆佢就已讀,之後隔幾日又send d無謂野黎。而家已經斷左了

就算唔係向搵對象方向發展,我係唔係差到連維持住做個朋友都唔值 傾左半年真係可以話消失就消失
新鮮感問題
曖昧過後 被人話係朋友
上左一堂了
下個會更好
琴日好唔爭氣揾左佢
但佢今日完全無揾過我
好 同自己講佢唔揾我我都唔會再揾佢
佢尋日搵左我 今日就冇搵我
可能搵到另一個更好傾既
係囉
或者自己係可有可無既
無左可能更好
加油
我都學習中😝😝😝
絲打斬啦 乖
都係時候喇 睇唔到結果
但係自己已經心很累
唔想再估佢點諗
成班傻鳩
盡早約出黎了解好過 text傾一兩個月先約真係會好了解咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞