一人一個交友app既經歷 (心事台)

1001 回覆
61 Like 52 Dislike
我果個就傾左個幾月
大家都係話識下朋友咁
本身都幾好傾既
唔知依家開始無野傾定佢淡左
傾少左好多
同埋習慣左日日傾
開始斷下斷就覺得無左啲野好唔捨得
同佢開門見山講過 佢又叫我唔好亂諗野
當自己一對一同佢傾 仲要覺得佢好重要
但其實對方唔係咁諗
俾你感覺好似覺得你可有可無咁
就好想放棄
試過特登唔揾佢 佢又會揾返你
無限loop 真係好攰
網上識人個關係好虛
隨時都會消失咁
試過暗示約佢
唔知佢咁蠢get唔到定真係唔會同網友見
因為佢都話未約過網友出黎
唔好理佢 睇下佢揾唔揾你
我同EX係tinder識
初初佢對我好認真, 每分每秒都關心我果D...令我以為自己真係搵到真愛
一齊左一個月左右就話帶我上佢屋企食飯見屋企人, 甚至見佢D親戚
每個月都會上下去佢屋企訓, 但好少搞野, 2年一隻手數得哂
頭一年大家相處都無問題, 旅行都去過, 我又成日上去食飯, 令我有家的感覺
後來我發現佢仲有同佢個EX有contact, 仲會同人講生日快樂, 仲會問人仲有無好似以前咁夜訓果D, 我因為呢件事有同佢嘈
(其實佢個EX係本身有個拍左3年既BF, 後來搵我男友做SP, 我男友又對佢認真, 之後俾個正印發現左, 迫佢地分手, 但其實我覺得我男友同佢個EX係好夾, 但可能因為個正印有錢D, 條女都係揀同正印一齊返)
佢地都好中意聽一首歌"得不到的從來矜貴"
我係度諗, 點解佢要搵返前度, 唔通係我唔夠愛佢? 點解佢會感受唔到我既愛
之後一年佢360度轉變, 變到好冷淡, 我仲好記得初初識佢果陣, 佢同我講過, 當一個男人唔再愛你既時間就會唔理你...
我真係唔知我地之間出現左咩問題...明明頭一年仲好好地...
我好努力去修補, 點知最後佢都係話性格唔夾所以要分開, 前前後後2年
呢2年我好努力去磨合, 但每一次都係我去磨合, 佢永遠唔會磨合
分手唔夠一個月, 佢就買左機票去日本, 仲del我fb
以前鬧完交佢每次都會搵返我, 而家唔會
呢2年係唔開心多過開心...
而家諗返起, 覺得成件事都好毛骨悚然...
你身邊的枕邊人, 每日同你分享生活點滴, 你最信賴的人, 都可以一刀插你
問世間情為何物?
我仲應該相信愛情嗎?
玩交友app 招早話我好好笑 半日唔理佢 佢del我fd
絲 身同感受啊
我覺得要一齊做D野先唔會虛,
BTW在職人士 番工完全識唔到人
平時都係6日就去健下身,
好認同了解一個人真係好累
唔通真係要逼自己做D多女人參加既活動定點
已經兩年冇可認識既真人 '對象'
Same
我果個就從真係齋傾計
但都會上心
可能我一開始玩就識到佢
唔知啦
覺得其實只係慣左有個人陪咁
但成日等佢覆就會亂諗
呢D 'GAME'個個天生都識玩

但你地見過未先?
淨係同一個人傾 真係會出事
試過再同下第二啲人傾
但已經無心同佢地傾落去
網上傾計唔好用目的性去傾會好D
因為想傾先傾, 其他野唔洗唸咁多
雖然一定唔夠其他人口花/吸引, 但係岩傾既自然會同你傾落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞