大帥哥完左 大家有咩感想先

902 回覆
607 Like 206 Dislike
I love tony hung
其實要睇一個演員做得好唔好真係好簡單
好似李細龜洪狗嗰d就算做幾多衰嘢 你都只會憎佢個角色 唔會覺得個演員好乞人憎
但達哥真係出道到而家每套劇都係令人好唔想睇佢
個樣柒到仆街 唔知點解仲可以傳咁多緋聞
胡定欣會吾會做到沅婉個角色
其實要睇一個演員做得好唔好真係好簡單
好似李細龜洪狗嗰d就算做幾多衰嘢 你都只會憎佢個角色 唔會覺得個演員好乞人憎
但達哥真係出道到而家每套劇都係令人好唔想睇佢
個樣柒到仆街 唔知點解仲可以傳咁多緋聞

因為佢真係成日摟人扑野
呢套原本台慶五十周年播 你地想佢地拍嘅人全部去曬拍誇世代
又話比艾妞幸福

錢又要佢輸,幸福又唔比佢

落盧四手飯
一套咁好嘅戲咁樣比TVB搞彎哂 雖然都好好睇 但我相信足本版一定更好 起碼收尾唔會收得咁急 好多野都可以交代更深入 最慘就係張偉健 人地唔賺人仔離開老婆半年又跳水又跳車 比個咁嘅檔期 求其播完就算 我就放長雙眼睇下你幾時變下個亞視
達哥每次都係話俾觀眾聽佢係讀對白
成日係到嘈 擺睇tvb
最後日日係到講
其實你班垃圾 講一套 做一套
仲有咩用?
張衛健一人carry哂全套劇,當然其他演員都發揮得好好,羅義 冬來 落蘆 天嬌 細龜 蒙大同...

敗筆真係章浣婉,同後期結局篇嘅剪接
本身已經寫到浣婉呢個角色極煩膠,仲要俾達哥呢個零觀眾緣嘅人嚟演,擺明趕客
之前好多人話達哥演技有進步,sorry係呢套戲我真係睇唔到

後期剪接唔使多講啦,最後幾集剪撚到1999咁 負責剪接條友死撚咗佢啦
I love tony hung

洪仔今集超水準發揮
睇完結局真係好撚嬲 點解要糟蹋套劇呢?明明前面舖排左咁多伏筆同伏線,但結局就乜撚都唔交代
TVB 膠劇模式真係張偉健都救唔度
1 唔跟真實歷史考據都算, 明明後段可以好有發揮嘅劇情可以草草收場

2 TVB 場面道具 大帥級別都係多兩丁友埋身, 所以軍閥乜嘢都要做埋

3 TVB 硬推親生仔加重戲份真係好嘔心
洪永城同達哥嘅垃圾級演技更加重創成部劇嘅評價,

4 當中達哥嘅戲份無限LOOP: "我唔知點算,唔知點走落去"好煩

5 節奏錯晒, 前面散漫, 而結局超快
而佢嘅節奏轉變係無漸進, 臨尾果幾集直程求其剪無念過點交代全面嘅結局
結果大結局果級超快
又話比艾妞幸福

錢又要佢輸,幸福又唔比佢

之前仲要被天嬌恰幫佢挽鞋 又被人當波咁由蒙大同扔到落狄奇到
換個女主角會真心好好多

利申:起碼會順眼囉
張衛健一人carry哂全套劇,當然其他演員都發揮得好好,羅義 冬來 落蘆 天嬌 細龜 蒙大同...

敗筆真係章浣婉,同後期結局篇嘅剪接
本身已經寫到浣婉呢個角色極煩膠,仲要俾達哥呢個零觀眾緣嘅人嚟演,擺明趕客
之前好多人話達哥演技有進步,sorry係呢套戲我真係睇唔到

後期剪接唔使多講啦,最後幾集剪撚到1999咁 負責剪接條友死撚咗佢啦

洪狗其實演得正常,只係對於馬炭呢個角色,佢未係最好人選
冬來攬愛美 話 自己老婆自己簡
果下幾可愛
只可以講成本有限下拍到咁演員工作人員導演都盡左最中努力 故事幾好如果係大陸無限資源應該可以拍到好大
屌,點可以掉低艾妞😭😭😭😭😭
好服張偉健,好多段都練左無限咁多次
好耐冇試過睇完一套劇會咁嬲 尤其是套劇原本真係好睇
結果個結尾咁撚柒垃圾

似想開第二輯 搞到個尾咁
冬來:大帥哥,好睇!丸丸,垃圾!
你班垃圾 食屎狗仆街含撚啦
講一套做一套 又話擺睇tvb
屌你老母臭閪
1. 張衛健真係好好戲,真係高幾班,完全投入到角色,對住碌木都可以好好戲,好多幕都係一個人carry
2. 思達俾唔到一個令我覺得大帥可以為佢放棄江山嘅感覺,好似女人如衣服咁。簡單咁講做到可以令一個男人情願為佢放棄一切嘅角色我認為係西遊記入面嘅朱筃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞