大帥哥完左 大家有咩感想先

902 回覆
607 Like 206 Dislike
真心覺得剪輯好有問題!少咗咁多嘢,完全唔係睇緊劇,似睇精華,只係了解件事係點,而令觀眾一d都唔投入
點解一個電視台容許咁基本嘅錯誤存在咁耐!?好多套戲都係咁,呢套尤其覺得可惜

麥先根,蛇南,天喬都唔係一集死,李細龜,根本生,蒙大同可以2集死撚晒,套野最後幾集真係on撚9

趕收工 兩嘢完boss

趕收工係TVB特色
開頭用心拍, 拍多咗
但TVB有集數限制, 大結局前就要趕收工,
好似爆軍火庫都cut咗, 肯定兩人有對白先走

王維基當年已經發現呢個問題, 所以HKTV啲劇係時長時短, 唔統一集數, 佢就係唔希望人為拖長而拖戲, 為結尾而cut戲
唔知點解發現tvb好好睇嘅劇都會爛尾 可能啲好急呀寫唔到咁細仔

趕住完,唔係點播王晶套垃圾

上次衛斯理未衰夠

呢幕有冇出現過?

最尾裝甲車爆炸落地?
唔知點解發現tvb好好睇嘅劇都會爛尾 可能啲好急呀寫唔到咁細仔

趕住完,唔係點播王晶套垃圾

上次衛斯理未衰夠

呀王大導而家啲出品真係痴撚線
套撚套都爛到仆街
點解可以係咁搵佢拍
求最後跳單車gif

如果係宣萱 / 黃智雯 / 佘詩曼做沅婉就好
完全唔知點解大帥哥要對佢死心塌地,說服唔到觀眾點解大帥哥好似中左降頭咁。達哥完全無表現過佢點愛大帥哥,但係大帥哥就咁樣執左三十集屎。

無演技都算,你搵個靚少少嘅做女主,再寫下大帥哥原來都係咸濕佬來,比啲理由大帥哥同觀眾中意沅婉。咁點都好過你想要觀眾中意佢,但係成套劇完全睇唔出達哥幫過大帥哥啲咩。

有時都覺得寫劇本啲幕後,係咪好憎達哥。寫親啲角色都係孭重飛考演技,但十居其九累事角色,極不討好,令到觀眾唔只憎佢啲角色,仲憎埋本人。今時今日TVB仲識唔識捧人?仲識唔識睇下咩人值得捧?

最初大帥哥係基於責任同大愛既性格保護眾人,到中後期達哥敞開心扉表明愛意令大帥哥深受感動而對佢產生愛意

而大帥哥對達哥既愛意極大化係因為大帥哥覺得終於有人明白佢
(大帥哥同馬炭拿槍自隊個時達哥問佢:你明知係馬炭殺左我爹,但你到今時今日都唔否認,係因為想保護馬炭,唔想我知道事實後會傷害馬炭,所以你咩都攬晒上身)

總結,相比係艾妞,大帥哥咁鐘意達哥,係因為達哥明白佢

比返少帥我地

呢幕有冇出現過?

最尾裝甲車爆炸落地?

爆炸冇影佢落地一刻
呢張搞到我以為大帥哥會死
講開趕收工
張衛健加了好多戲份畀班茄喱啡
因為集數唔變, 結果肯定會咁趕
N年前會有兩小時大結局, 即係21集, 31集咁,
咁就會正常好多!
現在兩小時大結局多數係特別節目補時, 集數不變, 所以一係太快一係太慢
點解我覺得達哥靚左

拜堂個幕反而入戲 有一刻心動左

蒙頭入閘咁喎
求最後跳單車gif

如果係宣萱 / 黃智雯 / 佘詩曼做沅婉就好

黃智雯應該carry到
之前佢做三個女人一個因都演技大爆法
女一搵過第2個呢套劇可上神枱
但佢有自己理想,佢係傾向革命黨思想,想霸一方嚟發展革命事業。但狄奇係一心做軍閥,反對革命。所以其實佢都唔想大帥哥番嚟,只係後來狄奇感化咗佢,佢先叫番狄奇做大哥。

馬炭個角色真係好有發揮,其實搵第二個做應該會好d.

如果係張繼聰就好睇

我都諗起佢,演技上好啱個角色,係年紀大咗d

屌真心如果張繼聰一定勁正
本身明明話唔會掉低兄弟
好少劇完左都咁多人討論
幾時出返個冇剪版,浪費左套好戲
少帥是咪俾佢哋漏咗喺滋心苑死鬼埋
型到跌渣
還我少帥,最後一集都見唔到少帥

Tamama一做大帥就唔見咗

馬炭做大帥真殘忍!

河面呀 船上面著灰色衫個個

簡體字出沒??
我淨係知係時候開返西遊記96版嚟睇啫
誰大誰惡誰正確 呢樣真
少帥是咪俾佢哋漏咗喺滋心苑死鬼埋

俾Tamama一上位就煲咗嚟食
咁嘅結局
不如馬炭唔好死
同大帥哥飲完酒
南方四鎮比佢管
之後佢同達哥私奔算啦

相信無人制衡馬炭,馬炭會故態復萌、變返殘暴
睇撚錯係狄奇 背信棄義
艾妞點算

艾妞真係好可愛
由之前第一次打仗佢諗住走佬 到後來願意為大帥哥而揸車上戰場 仲有幾次幫大帥哥去色誘蒙大同 俾人話佢係舊鞋 但佢都一次次咁幫大帥哥手 有時仲會無端端做左神助攻 相反沅婉就次次都累事
明明佢咁好就偏偏冇好結局 愛佢既羅義死左 佢愛既大帥哥就追住沅婉走左

艾妞真係每一場都係幫緊狄奇,佢值得更好
艾妞呢個角色真係深入民心 做得好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞