非三大BBA second up 可以搵咩工?

16 回覆
0 Like 4 Dislike
我本身major econ minor CS
岩岩好過三
有三份廢9 intern

咁嘅身世可以搵到咩工?
做IT啦
CS識到咩level
岩岩好過三

咁嘅身世可以搵到咩工?

有無second up? 有既話報下Bank non MT / 政府officer post
岩岩好過三

咁嘅身世可以搵到咩工?

有無second up? 有既話報下Bank non MT / 政府officer post

咪玩 政府officer唔收垃圾非三大
做IT啦
CS識到咩level

好廢下 叫識oop java python 入門level
本科有用r
岩岩好過三

咁嘅身世可以搵到咩工?

會試下 但正路係咪應該3月先搵 呢排開始睇下有咩工返 發現mt big4 過曬deadline 淆淆地 但係又唔知應唔應該咁早apply 非mt 工
浸大
岩岩好過三

咁嘅身世可以搵到咩工?

以前就係,今時今日好多非三大都入到EO,唔信你自己去linkedin search下
岩岩好過三

咁嘅身世可以搵到咩工?

會試下 但正路係咪應該3月先搵 呢排開始睇下有咩工返 發現mt big4 過曬deadline 淆淆地 但係又唔知應唔應該咁早apply 非mt 工

點解咁遲先睇big 4, mt果啲工? 通常佢地9-10月果啲時間已經開晒recruitment talk,你完全冇留意? 睇你個款都肯定係miss晒cre, jre果啲。

普通非mt 工的確唔洗咁早搵,你而家報佢都唔會等你幾個月後先入職
做IT啦
CS識到咩level

本科有用r

你想唔想做P仔先
依家咁缺P仔大把公司肯train

點解咁遲先睇big 4, mt果啲工? 通常佢地9-10月果啲時間已經開晒recruitment talk,你完全冇留意? 睇你個款都肯定係miss晒cre, jre果啲。

普通非mt 工的確唔洗咁早搵,你而家報佢都唔會等你幾個月後先入職

好的Thanks for answering me
之前太天真咩都冇睇定
做IT啦
CS識到咩level

本科有用r

你想唔想做P仔先

其實我都想嘅 起碼暫時都鐘意code嘅
但聽聞hk no it 所以有少少卻步
本科有用r

你想唔想做P仔先

其實我都想嘅 起碼暫時都鐘意code嘅
但聽聞hk no it 所以有少少卻步

試下先囉
It咁大又唔一定淨係考慮p仔
岩岩好過三

咁嘅身世可以搵到咩工?

ao同eo唔收姐
香港失業率低,一定要做MT/政府工?
邊間非三大? 如果係bu mt 通常唔請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞