NGT48討論區第83回:「平反馬可,結束今村專政」「今村悅朗,出賣同黨」!!

1001 回覆
29 Like 6 Dislike
雖然成封信有d柒,仲要aks回應+炒人
但佢地立心係好既,我都支持既
其實首先係咪應該出埋日文版1st先呢
我估分分鐘 係金村叫mhh唔好告
大家知日本 要告 企圖強姦
女果方面一定著數
所以依家冇告果三個男
應該係mhh果時唔告
警方唔夠証據當然唔告

大家話有好多解決方法
我覺得對營運最好既係
營運私底下叫果個(幾個)犯事MB畢業

第一 團隊聲譽唔會受損
第二犯事既MB冇得撈 有一定既懲罰
第三清除左部瘀血 改善左團隊既風氣同環境
第四 俾左個機會犯錯既成員

Mhh都覺得 營運私底下處理
好過搞大去
點知等左一個月 不了了知 仲想屈番mhh有問題
先忍唔住要爆
成件事最本末倒置係要受害人出黎道歉

柏木出咗聲
睇返個留言,珠巴你講咩,唔係好明
兜個大圈講廢話 仲衰過yui
好心個底花就出少句聲........
做個樣姐
想知本土飯點睇
如果佢地都唔理/覺得冇野我真係o咀
咩撚野事 要山口掉返轉道歉
5ch果邊屌撚到post 61 (今朝好似仲係30幾)
其他同呢單案有關既都幾30幾40個po
防犯ベル twitter 搜尋第一
9成都係笑9營運弱智先諗到防狼器呢個玩意
有一兩個負責NGT MV既導演/監督 都出twitter話不可思議
hashtag #JusticeForMahohon 不同地方既飯不停廣傳
今次真係 世界の人へ
陣間等我都tweet先
如果山口講既係事實,我真係屌爆營運老母
頭先訓左一起身見到個聲明真係笑左出聲
營運智商真係冇下限

到依家仲係第二
營運真係好撚仆街 點會叫個受害者道歉家 mhh好撚慘

署名のご協力お願いします

NGT48グループ今村支配人の辞職と運営スタッフに公式な場での謝罪を求めます
http://chng.it/rWjD2xVt
↑↑↑
深夜にも関わらず署名2000人突破!

アイドルファンは、NGT48の運営に説明を求めます。
http://chng.it/5tnnHSWp

其實出公告已經係用aks名義
不如快手講埋今村已炒/異動算啦
唔熄火仲要煸風點火,真係神級處理
日本社會係咁run
屌...入咗去簽名,根住睇下D留言,見到當中有D女權撚係度抽水,話咩男人都係垃圾,全世界男人都係渣男.....etc

我心諗呢堆簽名一定係男人多過女人囉,仲有宜家會密切關注事件嘅一定係班男飯為多囉
女權撚係世界主流
今次同#metoo性質咁似,至少佢哋係同路人先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞