NGT48討論區第83回:「平反馬可,結束今村專政」「今村悅朗,出賣同黨」!!

1001 回覆
29 Like 6 Dislike
講到明唔信任條撚樣
頭先話傾係講aks跳過今村
我諗支配人都係走人流放居多
咪頭先道歉嗰段
Miha c嘅love修行都好耐無睇
我去幫你打氣!! 打撚死個廢老就啱家啦
我睇多幾日先,因為成件事好突然,加埋都係發生左兩日,呢單嘢每一個決定唔單只影響米團,仲會影響成個group。

但今村仆街係不爭的事實,咁嘅營運個團即使留喺度都係攞爛。

而家就要睇下日本果邊嘅傳媒會唔會死咬住唔放、啲飯嘅反應、Sony,sponsor 同新潟市嘅壓力了。

Btw 希望馬紅紅之後無事,好怕件事比營運過左骨之後佢會有危險
條友有今村照
條友係上個po #795
講到明唔信任條撚樣
頭先話傾係講aks跳過今村
我諗支配人都係走人流放居多
>>>頭先話傾係講aks跳過今村
邊個講??

係就好喇
咪頭先道歉嗰段
我睇多幾日先,因為成件事好突然,加埋都係發生左兩日,呢單嘢每一個決定唔單只影響米團,仲會影響成個group。

但今村仆街係不爭的事實,咁嘅營運個團即使留喺度都係攞爛。

而家就要睇下日本果邊嘅傳媒會唔會死咬住唔放、啲飯嘅反應、Sony,sponsor 同新潟市嘅壓力了。

Btw 希望馬紅紅之後無事,好怕件事比營運過左骨之後佢會有危險

今日營運方都係無回應
之前傳媒已經不斷笑鳩你潛水
可以預期會繼續狙擊
仲要推受害者謝罪,呢場公關災難點會唔抽水
轉下先
Twitter網友表示:所謂的日本社會就是存在着強勁的同調壓力社會。
因此社會的正義或權利如果會妨礙社會的維持,那這兩者就會被抹殺。
現在的真帆就是這個樣子。
換句話講,說真相係咪等於自毀前途?
以我們看過的日劇情節來說,對外揭發事情→影響公司→公司找人背鍋→說真相的人被革職、降職、調去偏遠地區的分公司、調去不被重用的部門→公司等你開始自責內疚→最後辭職

這就是日本。
一樣咁樣衰
所以點解d日本仔會咁鍾意睇半澤直樹、醫龍呢d劇
就係因為入面既主角做哂佢地平時唔敢做既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞