NGT48討論區第83回:「平反馬可,結束今村專政」「今村悅朗,出賣同黨」!!

1001 回覆
29 Like 6 Dislike
會唔會係りこ
今朝睇貓頭都有講呢篇野
但疑點係「河西二世」本身就好似係新潟人
所以應該冇住過宿舍?
可能同營運係友好
應該係元潟朋隊長啦
MHH同佢最好朋友

宮島係長岡市,渣車去新潟市都要一粒鐘,佢住宿舍唔出奇。

加上aya 咁色氣,班粉皮色心起都未頂。
轉貼自好孩子page。 流傳

好久沒有更新黑到上天邊系列:
昨夜流傳的內部關係者「故事」的傳聞也太瘋狂了⋯作者敢寫真名太勇敢⋯實在不能直接翻譯,稱號改動一下。

以下故事,與現實人物無關,如有雷同實屬巧合。🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

故事內容節錄:

N4團營運租給成員的宿舍是某公寓的一個樓層,內有十多位成員居住。風紀敗壞下,有些成員把男生帶回去當作是 Love Hotel,而「魔法美神」和「受傷綿羊」曾經向營運投訴,但是這些男生本身是參與N團活動的人士,同時得到內部包庇,令告密的「魔法美神」被犯事成員們討厭。以前有位成員「河西二世」因為受到成員們和她們男友欺負,在壓力下精神崩潰下休養畢業。而「魔法美神」繼續不屈申訴,令到那些女生和男友施計報復,發生向「魔法美神」襲擊事件。幸好看到事件發生的成員找到可信任的 Staff 打電話報警了。事件攪大了,營運高層「龜縮支配人」答應「魔法美神」會處分成員,可是事件不了了之,犯事成員仍然安然無恙,整個月提心吊膽的「魔法美神」最終在 SR和 T-er 說出真相。

關係者表示把營運一直在說謊,那些男生本身日常出入宿舍,而攻擊「魔法美神」的不是她粉絲,而是某成員男友,從頭到尾營運都隱藏著很多不能見光的事情。」

———N4團相關
-「成員宿舍房外常常出現男生叫囂。」(多位成員 SR 直播時出現同樣事件)
-「河西二世休養體調不良最後畢業。」
-「爆出營運某高層優待某些粉絲出席N團活動。」(有照片流出以關係者安排及高調享有特權,在場粉絲投訴事件)⋯
-「魔法美神說其他團不允許的為什麼在 N 團可以容許。」
-「魔法美神說另一男子從成員的房間走出來把她掩口。」
-「魔法美神控訴犯戀愛規條的成員和壞人為什麼安然無恙而認真的好人反而要受害。」
-「魔法美神表示幸好有人拯救了她。」

mhh 應該同 Riko 同埋其餘嘅青森member 最friend 。
Riko仲要like咗呢個comment,即係佢應該都係其中一個受害者啦。
代入今村個屎腦諗: 呢類厄介自己有班fd圍威喂 又肯成日去劇場 放入去幫到佢炒熱氣氛
如果話件事要伸展到aya畢業個陣
仲有假設帶男人返嚟嘅係太野
仲話佢欺凌馬可可
咁點解馬可可係被禁言前嘅一個月仲有同太野合照?

仲有根據大陸嘅翻譯
當時馬可可係回咗佢都鍾意
所以上面篇文扯到個時間去咁前
仲話aya畢業係因為呢件事好似唔太合理
而且諗返馬可個晚twi同sr都係強調呢一個月
話希望可以返一個月前做個普通開心嘅idol
女人嘅野 三分鐘前仲超fd 三分鐘後變晒面都見過
但aya 果時唔係話同H醬同埋角日文字有關咩。
http://itest.5ch.net/test/read.cgi/akb/1547134439/l50
將有嘅線索真真假假拼埋一齊作嘅故仔
好心你哋咪鬼睇好孩子條傻鳩啦
可能係公司叫佢地咁做
因為一個月前mahoho仲有希望,今村好可能一直坤鳩佢會處理,但一個月後希望己變成失望?
一日營運仲龜縮,一日仲會有更多呢啲憶測的故事。

當越多呢啲故事,無論真偽人哋都當左真。
唔記得講 我係反駁緊上面好孩子個篇嘢
我覺得似鳩up, 同同團成員有argument 就可能有,但係咪呢件事就唔知啦。
我有懷疑過好孩子係咪上過嚟抄鳩我講嘅嘢,我都係第一時間講同Aya1卒業有關
呢啲我唔敢講
但係aya畢業應該同呢件事無咩大關係掛
Riko unfollow埋太野同西潟ig
係咪我old news咗lol
aya個時應該未去到咁勁
最多都係欺凌小圈子姐我覺得
其實係邊個已經唔使再估了,營運唔出聲=默認。
應該係搵太野一個頂晒佢。

底已起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞